Behçet DALMAZ/HAKKARİ,() - GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bir zamanlar Kürt sorununu çözmek adına adım atan Turgut Özal'a yönelik itibarsızlaştırma kampanyasının bir benzerinin şimdi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için yapıldığını söyledi.
Bakan Eker, Hakkari Valiliği'ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, bölgenin ekonomik açıdan gelişmesi için huzur ve güven ortamının gerekli olduğunu söyledi. Bir yılı aşkın süredir huzur, barış ortamıyla birlikte önemli bir mesafenin kaydedildiği görüşünü savunan Bakan Eker, "Kürt sorunu gerçekten Türkiye'nin en ağır meselesi. Bu konuda sayın Başbakanımız ve hükümetimiz büyük bir irade ortaya koydu. Doğu ve Güneydoğu bölgeleri başta olmak üzere Türkiye'de büyük bir memnuniyetle, büyük bir sevinçle karşılandı" dedi. Turgut Özal'a yapılanların şimdi Erdoğan'a yapıldığını ileri süren Bakan Eker, şunları söyledi:
"Sayın rahmetli Turgut Özal, uzun, kanamalı bir sürecin arkasından bu meseleyi çözme yönünde bir takım adımları olmuştu ve hemen arkasında o dönemde sayın Özal'ı itibarsızlaştırma senaryoları, kampanyaları başlatıldı ve sayın Özal'a akıl almaz iftiralar ve saldırılar gerçekleştirildi. Sayın Özal'ın vefatına müteakip de Türkiye'yi geriye dönülmez hale getirdiler. Faili meçhul cinayetler, kanlı baskınlar ve sonuçta demokratikleşme beklenirken o arada Türkiye milletvekillerinin Meclis'te enselerinden tutup cezaevlerine atıldığı günlere şahit olduk. Bunların hepsi geçmişte yaşandı. Şimdi sayın Başbakanımız bir inisiyatif geliştirdi. Artık farklı, çok daha kabul gören ve bu meseleyi kökünden çözmeye dönük çok kalıcı bir programla bir takım adımlar atıldı. Çözüm istemeyenler, çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını istemeyenler rahmetli Özal'a yaptıklarını şimdi bu defa sayın Başbakanımıza yapıyorlar. Şimdi benzeri bir şey bu çözüm serecini acaba nasıl durdururuz, nasıl geriye götürürüz bunun peşindeler. 17 Aralık'ın arkasında bu var. O nedenle de sayın Başbakanımızı dönük itibarsızlaştırma çabalarına , saldırılarına da bizim karşı , basiretli davranmamız gerekiyor.
Hakkari Valisi Necmettin Kalkan da Bakan Eker'in, Hakkari'ye yaptığı ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
BELEDİYE VE ESNAF ZİYARETİ
Bakan Eker, Valilik ziyaretinin ardından yürüyerek Hakkari kent merkezindeki esnafı da tek tek ziyaret ederek sorunlarını dinledi.
Bakan Eker, esnaf ziyaretin ardından BDP'li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlunu ziyaret etti. Başkan Bedirhanoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu seçimin barış, huzur içinde geçmesi için çabaladıklarını söyledi.
Daha sonra Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası ile AK Parti il binasına da ziyaret eden Eker, Hakkari'den ayrıldı.

BD(FE/ESM) (FOTOĞRAFLI)