TARIM SEKTÖRÜ ORTAK AKIL TOPLANTISI
Çanakkale'de, valilik ziyaretinin ardından Ak Parti İl Başkanlığı'nda partililerle buluşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, daha sonra Çan İlçesi'ne geçip, bir et entegre tesisinin açılışını yaptı. Eker daha sonra Biga İlçesi'nde gerçekleşen Çanakkale İli Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısı'na katıldı.
Biga Vergi Dairesi Müdürlüğü toplantı salonundaki ortak akıl toplantısına Bakan Eker'in yanı sıra Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Ak Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Akkuş, Biga Ziraat Odası Başkanı Beytullah Elmacı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Biga İlçe Müdürü Murat Ceylan, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, toplantıda hükümetin Çanakkale'de yaptığı yatırımlarını anlattı.
Ortak akıl toplantısının kentin tarım, hayvancılık ve kırsal kalkınmasındaki gelişmeleri gözden geçirilip, ilerleyen zamandaki hedeflerin belirlenmesi açısından önemli olduğunu söyleyen Bakan Eker, Çanakkale'nin tarım sektörü hasılasında ciddi bir artış olduğunu, 2002 yılında 857 milyon lira hasılayı 2012 rakamlarına göre 3.4 milyar liraya çıkardıklarını kaydetti. Söz konusu toplantılarda, bölgelerin tarım, hayvancılık, su ürünleri, gıda, balıkçılık, kırsal kalkınma gibi konularını ele aldıklarını anlatan Bakan Mehdi Eker, "Ankara'yı Çanakkale'ye getirdik. Sonuçlarını, toplantıya katılanlara bildireceğiz. Bire bir bilgilendirmeyle ufuk açıcı bir tartışmanın aynı zamanda toplantısını yapmış oluyoruz" dedi.

Safiye TARI/ BİGA,(Çanakkale),()

ST (İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)