BAKAN EKER YOLSUZLUK OPERASYONU HAKKINDA KONUŞTU

Yalova'da Türkiye’nin ilk geofit bahçesinin temelini atan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, yolsuzluk operasyonuyla ilgili de açıklamada bulundu. Bakan Eker, “Hedef Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak, hedef Türkiye’ye kan kaybettirmek. Hedef büyük projelerin engellenmesidir, durdurulmasıdır. Burada hedef Sayın Başbakan’dır. Hedef Cumhurbaşkanlığı seçimleridir” dedi.

Bakan Eker, açılışın ardından Yalova Belediye Başkanı Ak Partili Yakup Koçal’a ziyarette bulundu. Bakan Eker ardından AK Parti İl Başkanlığı’na geçti. Bakan Eker burada açıklamalarda bulundu. Bakan Eker, "Ulusal ve küresel bir takım güçler ve aktörler Türkiye’yi istikrarsızlaştırma çabası içerisine girdiler. Bu esasen 11 yıl içerisinde biz bu tür saldırılar, bu tür komplolar, bu tür ortaya atılan zaman zaman yapılan çeşitli formlarda gördüğümüz saldırıları biz hep gördük. Hep çetelerle hep darbe teşebbüsleriyle hep bildirilerle hep içeride kapatma davalarıyla hep bunlarla biz mücadele ederek büyüdük. AK Parti 11 yıllık iktidarını hep bununla yaptı. Türkiye’de hiç kimsenin cesaret edemediği, temel kanayan yarasını problemini Kürt meselesini, çözüm sürecini geliştirmek suretiyle bu alanda inisiyatif kullanma ve irade ortaya koyma suretiyle AK Parti ve AK Parti’nin lideri bunu ortaya koymuştur” dedi.

Türkiye’nin son yıllarda kat ettiği mesafeden dolayı dikkatleri üzerine çektiğini söyleyen Bakan Eker, “Mesele eğer yolsuzlukla mücadeleyse, kimse AK Parti kadar bunu ciddiyetle, bunu gerçekten samimiyetle ele alıp bununla mücadele etmiş değil. Ortalıkta konuşan siyasi partilerin biz geçmişini çok ama çok iyi biliriz. Milletimiz de bilir. Ama mesele bunun dışında bir şey. Mesele özellikle son yıllarda 2009’dan itibaren özellikle Türkiye’nin Anayasasının 27 maddesini değiştirmesi, Türkiye’nin bürokratik oligarşiye son verecek, bürokratik vesayete son verecek bir takım adımlar atması, yine o süreçle birlikte mazlum coğrafyanın hepsinin sesi olması, bunun gür sedası haline dönüşmesi ve ekonomik krizlere göre kalkınmasını tamamlaması ve Kürt sorununu barış içerisinde çözme iradesini ortaya koymasıyla ilgili sürece karşı gelişen saldırıların bir uzantısıdır. Bunu bileceğiz. Bunun için biz AK Parti teşkilatı olarak ev ev, sokak sokak dolaşacağız. Kısacası toplumun tüm dokularına ulaşıp, vatandaşlara hakikatleri anlatacağız. Önümüzdeki süreç böyle bir süreçtir” diye konuştu.

Asıl hedefin Başbakan Erdoğan olduğunu da sözlerine ekleyen Bakan Eker, şöyle devam etti:

"Burada hedef Sayın Başbakan’dır. Hedef Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Bunu da AK Partililerin bilmesi lazım. Bütün vatandaşlarımızın bilmesi lazım. Türkiye’nin istikrarıdır hedef. Hayatın her alanında, her sahasında toplumun refah düzeyini, geldiği aşamayı bilelim. Hepsi, siyasi istikrarın yarattığı ekonomik kalkınmadır. Onun için işte Türkiye’nin siyasi istikrarı hedef alınıyor. Oradan vurulmaya çalışılıyor. Onu da yolsuzluk adı altında yapıyorlar. Yolsuzluk kılıfı altında yapıyorlar. Bunlar gerçek değil. Şahıslarla ilgili yapılabilecek yanlış, olabilecek yanlış adımlar onlarla ilgili elbette ki Sayın Başbakan’ımız, hükümetimiz hassastır. Ama gaye o değil, hedef o değil. Hedef Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak, hedef Türkiye’ye kan kaybettirmek. Hedef büyük projelerin engellenmesidir, durdurulmasıdır."

“Türkiye vesayet teşebbüslerini engelleye engelleye bu noktalara geldi” diyen Bakan Eker sözlerini, “Biz Allah’ın izniyle bu ve buna benzer sıkıntıları aşacağız. Kimsenin AK Partililerin ve Türkiye’nin moralini bozmaya gücü yetmeyecek. Moralimizi sağlam tutacağız. Çünkü inandığımız bir dava var. Bu sadece 5 yıllık 10 yıllık bir iktidar mücadelesi değil. Bizim tasavvurumuz çok farklıdır. Diğer partilerden bu yönümüzle biz ayrılıyoruz. Hem tarihsel olarak hem evrensel değerlere yaslanan bir tasavvurun sahipleri olarak. AK Parti’yi Türkiye 150 senedir bekliyor. Bu yeni bir şey değil. Parti yeni kuruldu ama bunun zihniyet kodları bunun tasavvuru 150 sene önce oluştu. Oradan beri mücadele ede ede geldik" diye tamamladı.

Garden A.Ş.’nin Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ndeki (TİGEM) arazisine de giden Bakan Eker, burada yatırım çalışmaları hakkında Garden A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Okul’dan bilgi aldı.

Bakan Eker, buradaki ziyaretinin ardından karayolu ile Ankara’ya hareket etti.