GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Gecesi'nde hemşerileriyle bir araya geldi. Gecede Diyarbakır Türkülerine alkışlarıyla eşlik eden Bakan Eker yaptığı konuşmada, “Biz,1920 ruhuyla Türkiye'yi yeniden inşa etmenin çabası içerisindeyiz. Çözüm süreci bunun adıdır" dedi.

Büyükçekmece Kaya Ramada Oteli'nde, saat 19.00'da Diyarbakır Valiliği tarafından Diyarbakır Gecesi düzenlendi. Geceye, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Galip Ensarioğlu, Diyarbakırlı işadamları ve sanatçılar katıldı. Gecede Diyarbakır'ın yöresel yemekleri ikram edilirken, Diyarbakırlı sanatçılar yöreye ait türküler seslendirdi. Bakan Mehdi Eker ve beraberindekiler, sanatçıların söylediği memleket türkülerine, alkışlarıyla eşlik etti. “DİYARBAKIR İNSAN KALBİNE BENZER"

Diyarbakır'ın insan kalbine benzediğini belirten Bakan Mehdi Eker, “Bugün yediğimiz Diyarbakır yemekleri, o coğrafyanın ürünü. Çünkü coğrafya üzerinde yaşayacak canlıları tayin eder. Bereketli hilalin kavsi içerisinde yer alan bu muhteşem medeniyet merkezi ne yazık ki 30 yıl içerisinde kanla, gözyaşıyla, kaoslarla anıldı. Çünkü ne zaman Diyarbakır haberi verilse arka fonda ya taş atan çocuklar, ya panzer görüntüleri, ya da gözyaşı var. Türkiye'nin idare sisteminin, siyasi yapısının, yanlış uygulamalarının, yansımasıyla önceleri içten içe, sonra da açık, kanamalı bir yaraya dönüşen bir problemle Diyarbakır karşı karşıya kalmıştır." şeklinde konuştu. “ÇÖZÜM SÜRECİ TÜRKİYE'Yİ YENİDEN İNŞA ETMENİN ADIDIR.

Bakan Eker sözlerini söyle sürdürdü: Bunun için, Diyarbakır'ın kalbe benzediğini ve o kalbin barışı simgelediğini bilmemiz ve

Türkiye'nin bu kanamasını durdurmamız, Türkiye'nin gözyaşını dindirmemiz gerekiyor. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Türkiye tarihinde en cesur, en önemli, en anlamlı adımı attı. Bugün Türkiye hala eğer ayaklarından çekilmeye çalışılıp, gelişmesi engellenmeye çalışılıyorsa, bir takım kaotik ortamlar yaratılmak isteniyorsa, bunu Diyarbakırlı hemşerilerim, en iyi biz biliriz. Bu barışı engelleme çalışmasının bir yansımasıdır. Çünkü Türkiye'nin bütün mekanizması bununla alakalıdır. Bunu biz biliyoruz. Çünkü en fazla gözyaşı Diyarbakır'da döküldü. Biz, 1920 ruhuyla Türkiye'yi yeniden inşa etmenin çabası içerisindeyiz. Çözüm süreci bunun adıdır.

Gecede Diyarbakır Ticaret Borsası yetkilileri tarafından Vali Mutlu ve Kıraç'a tablo hediye edildi