ÖLEN MADENCİNİN KIZINDAN AĞLATAN ŞİİR
Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında babasını kaybeden 9 yaşındaki Şennur Sarı'nın okuduğu şiir yürekleri dağladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in taziye ziyaretleri sırasında yetim kalan çocukların üzüntüleri yüzlerinden okundu. Bakan Çelik 'Sizlere Başbakanımızın selamlarını getirdim devletimiz acılarınızı paylaşmak için burada belki hiç bir şey kaybettiğiniz evlatlarınızı, eşlerinizi geri getirmeyecek ama en azından acınızı paylaşarak azaltmaya katkı sağlayacaktır. Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak siz emanetlerimize sahip çıkacağız. Maaşlarınız Salı gününden itibaren bağlanacak" dedi.
Faciada ölen madencilerden Evren Sarı'nın Köseler İlkokulu 2'inci sınıf Öğrencisi Şennur Sarı, okuduğu şiirle yürek burktu. Şennur'un yürekleri burkan 'canım babacığım' adlı şiiri şöyle: 'Seni çok seviyorum- Orada mutlu mesut yaşayacaksın- Biliyorum sen cennette yatıyorsun- Biz seni her gün bakmaya geleceğiz- Biz seni göremiyoruz ama fotoğraflardan bakacağız- Sen de üzülme tamam mı babacığım- Küçük yaz demiştin ya yazıyorum- Canım babacığım seni çok çok seviyorum- İyi uyu tamam mı- Toprağın bol, mekanın cennet olsun.'

Cevdet ŞEN/ KINIK,(İzmir),()

CŞ (İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)