Sinan BİLGİLİ/İSTANBUL,() Başakşehir Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji Merkezi'nin açılışı yapıldı. Açılışa Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Türkiye İhracatcılar Meclisi Başkanı (TİM) Mehmet Büyükekşi katıldı.

UKRAYNA'DA MAALESEF ÇUVALLADIK
Bakan Çavuşoğlu, "Bugün AB gerçekten istihdam, krizden çıkış gibi önceliklerine rağmen bilim ve teknoljiye ayırdığı bütçeyi görünce ders almak gerekir. Türkiye olarak AB'ye üye olmaya gayret gösteriyoruz. AB sürecini başbakanımızın da dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan sonraki en büyük çağdaşlaşma projesi olarak görüyoruz. Önümüzdeki süreçte samimi ortamda bağlarımızı güçlendirmek istiyoruz. Hedefimiz tam üyeliktir. Her alanda uygularımızı ve standartlarımızı uyum sürecine uygun hale getirmek istiyoruz. Türkiye reform yapacak ödevlerini yapacak ama AB'li dostlarımız da siyasi engelleri kaldıracak. Açılması gereken fasıllar açılıp müzakere edilecek. Her türlü teknik konuları tamamlayacağız. En sonunda da bir sözü olacak herkesin. Türkiye AB'ye üye olsun mu olmasın mı? Vatandaşlarımızdan üniversitelerden, araştırma gruplarından şunu istiyoruz. Nasıl bir AB istiyoruz. Ben inanıyorum ki AB bu krizi aşarak güçlü şekilde devam edecek yoluna . Avrupa kıtası en demokratik kıtadır. Avrupa Konseyi de en demokratik kurumudur. En istikrarlı ve en kalkınmış kıtadır. Ama AB genişleme politikası ne olacak, komşuluk politikası ne olacak? Ukrayna'da maalesef çuvalladık. Bunu kabul etmemiz lazım. Doğu politikamız ne olacak. Entegrasyon politikamız ne olacak" diye konuştu.

AKILLI AYNAYI İNCELEMEDİ
Uysal ise belediye olarak teknolojiyi halkla buluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Uysal, "Türk Telekom ve Süperonline şirketleriyle çözüm ortağı olarak planladığımız bir konu var. Bütün evlere fiber optik kablo ve her eve 1 GB'lik internet erişimi. Yani 100 bin haneye 1 GB'lik internet erişimi. Belediye başkanı olarak halk gününde vatandaşlarımızın yanımıza gelmesine gerek kalmaycak. Televizyonundan derdini paylaşacak. Aile hekimleri belki hastasını ayağına getirmeyecek. İnternet üzerinden kontrolünü yapabilecek" diye konuştu.
Konuşmaların ardından merkezin açlışı kesilen kurdeleyle yapıldı. Bakan Çavuşoğlu ve davetliler teknoloji merkezini gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. En çok ilgi gören ürün ise merkezde yapılan akıllı ayna oldu. Akıllı aynaya gösterilen kıyafetin fiyatı ile birlikte ölçüler ve uygun kombinasyonlar gösteriliyor. Ayrıca yine akıllı askıyla birlikte bu ürünü kaç kişinin beğendiği görülebiliyor. 
SB(FOTOĞRAF)