BAKAN ÇAĞLAYAN: "MİLLET CESİR VE KARARLI BAŞBAKAN İSTİYOR"
Mersin’de bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, insanların eskisi gibi şapkasını alıp kaçan değil, çeteleri ve mafyayı sonuna kadar kovalayan bir hükümet isteğini dile getirerek, "Millet cesur, kararlı ve başarılı başbakan istiyor. Millet, Recep Tayyip Erdoğan'ı istiyor" dedi.
Narenciye Festivali’nin ardından cemevinde düzenlenen Aşure Günü’ne katılan Bakan Çağlayan, burada Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Hasan Kılavuz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Dernek yönetimi ile bir süre sohbet eden Bakan Çağlayan’a aşure ikram edildi. Aşureyi yiyen Bakan Çağlayan yaptığı kısa sohbetin ardından buradan ayrılarak, Ak Parti İl Başkanlığı tarafından Edip Burhan Spor Salonu'nda düzenlenen Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı. Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt ve İl Başkanı Mekin Merter Salt ve partili Çağlayan’ı büyük bir ilgi ile karşıladı.
Danışma Kurulu Toplantısında söz alan Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin yerel ve genel seçimlerde yeniden iktidar olacağına inandığını söyledi. Bunun içinde tüm partililerin gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürmesini isteyen Soylu, Türkiye’nin istikrarını sürdürmesi gerektiğini dile getirdi.
TÜM BELEDİYELERE TALİBİZ
Ardından söz alan Bakan Çağlayan, yaklaşan yerel seçimlerde Mersin'de Büyükşehir başta olmak üzere tüm belediyelere talip olduklarını söyledi. Teşkilatların seçimlerde çok iyi çalışması gerektiğini ifade eden Bakan Çağlayan, "Millet, kendisine hükmeden değil hizmet eden, hizmetkar olan, çeteleri ve mafyaları inine kadar kovalayan bir hükümet istiyor. Millet cesur, kararlı, başarılı Başbakan istiyor. Millet Recep Tayyip Erdoğan'ı istiyor. Ak Parti ile sandıkta mücadele edemeyen, bileğini demokratik yollarla bükemeyenler mafyalarla, çetelerle, balyoz ve ergenekon ile önümüzü kesmeye çalıştı. Ak Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı 'höt' denildiğinde fötürün alıp kaçacak insan zannettiler. Tayyip Erdoğan milletin bağrından çıkmış bir partinin lideridir" dedi.
HÜKÜMET, TERÖRÜN BİTMESİ İÇİN ÇALIŞIYOR
Konuşması sırasında cemevini de ziyaret ettiğini anlatan Bakan Çağlayan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Onlara 'Acınız acımızdır. Hz. Hüseyin Hz. Peygamber'in torunudur. Bu konuda Alevi kardeşlerimizin hassasiyeti neyse, Sünnilerin de aynı hassasiyettir' dedim. Ziyaretimizden memnun oldular. Biz bu ülkede ayrılığa son veren, bölünmeye, nifaka son veren bir anlayış içinde olduk. Biz Türkü de, Kürdü de, Arabı da, Lazı da, Çerkezi de seviyoruz, Sünniyi de seviyoruz, Aleviyi de seviyoruz. Çünkü biz yaratılanı seviyoruz, yaradandan ötürü. Biz bu konuda hiç bir zaman ayrıma gitmedik, gitmeyeceğiz de. Bunun içinde hükümet terörün bitmesi için var gücü ile çalışıyor. Terörü bitirme konusunda önemli adımlar atıldı. Keşke bugün Erdoğan'ın ve kadrolarının göstermiş olduğu cesareti, çözüm sürecinde elde ettiğimiz cesareti eski liderler yapsaydı da gidip onların elini öpseydik. Yapamazlardı, cesaret edemezlerdi çünkü milletin desteği onların arkasında değildi. Bugün 11 ay oldu artık ülkemizde acı haberler gelmiyor, annelerin gözyaşı akmıyor. Teşvik sistemiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yatırım yapılıyor. Gittiğimiz yolda önümüze engel koymak isteyenler var. Öyle bir garip vaziyetteler ki bir bakan arkadaşımızın yapmış olduğu ifadeden güya kendilerince pay çıkartıp 'Ak Parti'yi bölebilir miyiz', 'Ak Parti'yi sandıkta yenemedik bu hileyle yenebilir miyiz, bölebilir miyiz?' arayışı içine girdiler. Bu kadrolardan, Ak Parti'den bu tür düşüncesi olanlara ekmek çıkmaz. Hepsi avuçlarını yalarlar. Biz böylesine bir kadroyuz. Bir ve beraberiz."
Bakan Çağlayan, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretini hatırlatarak, bugün adeta bir tarih yaşandığını, muhalefet partilerinin liderlerinin bunu yapamayacağını sözlerine ekledi. Bakan Zafer Çağlayan ve Süleyman Soylu daha sonra Demokrat Parti’den istifa ederek Ak Parti’ye katılanların rozetlerini taktıktan sonra Mersin’den ayrıldı.