ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar,  AK Partili eski vekil Kemalettin Göktaş'la yaşadığı tartışmayla ilişkin soru üzerine "Ben bir defa hem Trabzon halkından, hem Türkiye halkından özür diliyorum" dedi. Bayraktar, "Orada benim yapılan karşısında sessiz durabilmem ve geçebilmem gerekirdi. Onu beceremedim" diye konuştu. "Akdeniz'in Kirliliğe Karşı Korunması Sözleşmesi Taraflar Toplantısı" İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın yanısıra İsrail Çevre Bakanı Amir Peretz de katıldı. Bakan Bayraktar, program öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin AK Partili eski vekil Kemalettin Göktaş'la yaşadığı tartışmayla ilişkin sorusu üzerine Bayraktar, "Şunu ifade edeyim bir defa. Trabzon hem vatanımızda, ülkemizde, hem tüm dünyada tarihi derinliği olan beyfendi bir şehirdir. Bu şehirde böyle bir olayın yaşanması üzücü bir şey. Ben bir defa hem Trabzon halkından, hem Türkiye halkından özür diliyorum. Orada benim yapılan karşısında sessiz durabilmem ve geçebilmem gerekirdi. Onu beceremedim. Siyaseten o derinliğe sahip olmadığım için siyaseten o pişkinliğe sahip olmadığım için, erişemediğim için üzgünüm. Başka bir şey söylemiyorum" dedi. "BUGÜN KONUMUZ AKDENİZ'İN TEMİZLENMESİ"
Bir gazetecinin, "Mavi Marmara'dan sonra İsraille bakan düzeyinde ilk defa bugün gerçekleşiyor. Neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Bayraktar, "Bugün konumuz Akdeniz'in temizlenmesi, temiz tutulması ve Akdeniz'e kıyısı bulunan ülkelerle bir araya geldik. Akdenizimizi dünyada çok önemli olan denizimizi, bu sıcak denizimizi çok daha temiz hale getirmek, gelecek kuşaklara çok daha temiz bırakmak konumuz bu. Bunu görüşeceğiz. Bugün deklarasyon yayınlanacak. Yapmamız gerekenler konuşulacak. O bakımdan diğer konuları bugün gündem olmadığı için cevap veremiyorum. Teşekkür ediyorum" diye yanıtladı. İSRAİL BAKANINDAN GAZETECİLERE...
Öte yandan Akdeniz'in Kirliliğe Karşı Korunması Sözleşmesi Taraflar Toplantısı'na katılan İsrail Çevre Bakanı Amir Peretz girişte bekleyen gazetecilere İngilizce "Günaydın"' dedi. Peretz daha sonra toplantıya katıldı. İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantı ise devam ediyor.