AVRUPA Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Makedonya Kalkandelen Belediye Başkanı Teuta Arifi ile Ortaköy'deki bakanlık ofisinde görüştü.
Bakan Bağış ve Belediye Başkanı Arifi, ikili görüşme öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Arifi'nin belediye başkanlığı öncesi Avrupa Birliği Bakanlığı yaptığını belirten Bağış, konuğunu ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Bakan Bağış, "Makedonya'da gerçekten Türk ve Arnavut partilerinin bölünmüşlük sorununu Kalkandere kendi liderliğiyle çözdü. Örnek bir tutum, kendisini kutluyorum. Bu belediye başkanlığı sonrası bize yaptığı ilk ziyaret. Ben de eski dostumu, meslektaşımı, ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Kalkandelen'in de Avrupa Birliği fonlarından yeteri kadar yararlanabilmesi için biz de Türkiye'nin Avrupa Birliği Bakanlığı olarak elimizden gelen desteği vereceğiz" dedi.
Kalkandelen halkı için Avrupa Birliği fonlarının öneminden bahseden Arifi ise, "Egemen Bağış ile bu konularda uzun zamanlar çalıştık. Bu işbirliği devam edecek. Kalkandelen Belediyesi için Avrupa Birliği fonlarını kazanmak, önemli bir konudur. Türkiye, Avrupa Birliği'ne aittir. Avrupa Birliği için Türkiye'nin üyeliği önemli bir katkı sağlayacaktır" diye konuştu.