İdris TİFTİKCİ / İSTANBUL, () Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, The Green Park Hotel Pendik'te, "İlköğretim Kurumlarına Devam Oranlarının Artırılması Teknik Destek Projesi"nin açılış seremonisi ile "Uluslararası Dil Eğitimi Konferansı"nın açılışında konuştu.
Hayata geçirilen "İlköğretim Kurumlarına Devam Oranlarının Artırılması Teknik Destek Projesi"nin, çocuklarla okullar arasında sağlam bağların kurulmasını ve zamanın ruhunu okuyan mektep arayışlarına katkılar sunacağını umduğunu ifade eden Avcı, "Unutmamak gerekir ki öğrencilerimizin okula devamlarını artırmak, onların mutlu olacakları kendileri için düzenlenmiş eğitim süreçlerinin hazırlanmasıyla mümkün olabilecektir" dedi.

"YÖNTEMLERİMİZİ GÖZDEN GEÇİRMELİYİZ"
Avcı, "Uluslararası Dil Eğitimi Konferansı"nda ele alınacak dil öğretimi konusunun, Türkiye eğitim sisteminin en önde gelen meselelerinden biriolduğunu da belirterek, "Öğrencilerimize ana dillerini, Türkçe'yi yeterince öğretemediğimiz için yabancı dillerin öğretiminde de eğitiminde de zorluklar yaşıyoruz. Artık her yerde ve her fırsatta sorulur hale gelen 'Neden yabancı dil öğrenemiyoruz veya öğretemiyoruz?' sorusunun cevabını ararken bakmamız gereken yerlerden birisi de bu. Okullarımızdaki Türkçe öğretimini ciddiyetle gözden geçirmeye ihtiyacımız var ve geçiriyoruz. Öğrencilerimiz 30 soruluk bir Türkçe testindeki soruların çoğunu doğru cevaplandırabiliyorlar fakat düzgün, etkili birkaç cümle yazamıyorlarsa dikkatlerimizi Türkçe eğitimine yöneltmeli, yöntemlerimizi gözden geçirmeliyiz" diye konuştu.

"CİDDİ TEDBİRLER ALMALIYIZ"
Özellikle sosyal medyanın dil konularında hızlı bir bozulmaya, yozlaşmaya yol açtığını dile getiren Avcı, "Sosyal medyanın sebep olacağı her bozulmayı, her yozlaşmayı eğitimciler olarak dikkatle ve özenle takip etmeli, bu konuda ciddi tedbirler almalıyız" dedi.
Avcı, birkaç yüz kelimeden ibaret bir Türkçe'yle çocukluğun sonsuz alemine hitap etmenin, onları etkilemenin, onların ilgilerini dildeki nüanslara, inceliklere, benzetmelere çekmenin mümkün olmadığını vurguladı.
(BB) (FOTOĞRAFLI)