YUNUS EMRE KABRİ BAŞINDA ANILDI
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Eskişehir'in Mihalıççık ilçesine bağlı daha önce belde olan son yapılan düzenlemeyle mahalle statüsüne kavuşturulan Yunus Emre'de düzenlenen büyük Türk düşünürü ve halk ozanı Yunus Emre'yi anma törenlerine katıldı. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Vali Güngör Azim Tuna ile çok sayıda kişinin de katıldığı törenlerde Yunus Emre'nin birbirine yakın olan 3 ayrı mezarı ziyaret edilerek dua okundu.
Bakan Nabi Avcı törende yaptığı konuşmada, "Yunus Emre hazretlerinin işaret buyurdukları değerlerin genç kuşaklara aktarılması için Milli Eğitim Bakanlığı olarak gerekli çalışmalarımızı yapıyor, eğitimlerimizi veriyoruz. Öğretmenlerimiz bu konularda gerçekten çok gayretli çalışıyorlar. Özellikle Türkçe ve Edebiyat öğretmenlerimiz, din kültürü öğretmenlerimiz, beden eğitimi öğretmenlerimiz, müzik öğretmenlerimiz çocuklarımızın Yunus Emre'nin işaret ettiği değerler doğrultusunda yetişmeleri için gerçekten fedakarca çalışıyorlar. Ben kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.
Törene katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici basın mensuplarının çeşitli sorularını yanıtladı. Destici, "Bugün baktığınız zaman Türkiye'de en çok neyin eksikliğini hissediyorsunuz? Derseniz, Yunus Emre'lerin, Mevlanaların, Hacı Bektaş-i Veli'lerin, Hacı Bayram Veli'lerin, Şeyh Edebali'lerin, eksikliğini hissediyoruz. Bugün en çok ne eksiğimiz, ne problemimiz var? Sevgi problemimiz var. Birbirimize karşı olan sevgimizi büyük oranda kaybettik. Hoşgörümüzü kaybettik. Vicdan duygumuzu, maalesef olaylara göre bulunduğumuz siyasi cephelere göre değerlendirir hale geldik. Milletin bir irfan problemi ile adalet problemi ile karşı karşıya olduğunu görüyoruz. İşte bundan 7 asır önce bu topraklarda yaşamış, bu manevi büyükler, bugün yok. Her türlü teknolojik imkana rağmen her öğrencinin eline bilgisayarı, tableti veriyorsunuz, her sınıfa akıllı tahta koyuyorsunuz ama Yunus Emre yetiştiremiyorsunuz. Hiç o imkanların olmadığı dönemlerde Yunus Emre'ler, Mevlana'lar var olmuş. Hacı Bayram Veli'ler, Hacı Bektaş Veliler var olmuş" diye konuştu.
Etkinliklerde Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları şiir dinletisi, İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi korosu da Yunus Emre'den kaside ve ilahiler sundu. Etkinlikler geleneksel Yunus aşı olan etli pilav ikramıyla son buldu.

HT,SS(EK/AK) (FOTOĞRAFLI)