MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'de kız çocuklarının okullaşmasında yüzde 100'ü geçtiklerini belirterek, "Bu rakam Suriye'den gelen kızlarımızla birlikte yüzde 105'e ulaşıyor" dedi.
Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Hatay'a gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ziyaret ettiği Ak Parti binasında İl Başkanı Murat Genco, yönetim kurulu ve partililer tarafından kapıda karşılandı. Avcı, Hatay'da özellikle okul öncesi eğitimde büyük gelişmeler kaydedildiğini anlatırken şöyle dedi:
"Hatay; bölgemizde yaşanan son olaylardan dolayı sadece Türk vatandaşı olan çocuklarımızı için değil, aynı zamanda Suriye'den misafir öğrenciler için de bir takım düzenlemeler yapmamızı gerektiren bir ildi. Devlet imkanlarıyla çok şükür misafir çocukların da eğitimine katkı yapmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Zaman zaman ziyaretimize gelen yabancı misafirlere Türkiye'de özellikle kız çocukların okullaştırılması alanında sağladığımız imkanları anlatıyoruz. Bu konuda bizi takdir ediyorlar. Ben de o vesileyle diyorum ki; sizdeki o rakamlar yanlış, kız çocukların okullaştırılmasında yüzde 97 oranında gözüküyor, ama artık yüzde 100'ü de aştık. Türkiye'de kız çocukların okullaşması yüzde 100'ün üstüne çıktı. İstatistiksel olarak bu nasıl oldu diyenlere şu cevabı veriyorum. Biz sadece ülke vatandaşı olan çocuklarımızı değil, aynı zamanda Suriye'den gelen misafirlerimizin çocuklarını da okullaştırdığımız için yüzde 100'ün üzerine çıktık. Bu rakam Suriye'den gelen kızlarımızın katkısıyla yüzde 105'e ulaşıyor."
ESNAFIN HEDİYE ETTİĞİ AYAKKABIYLA GEZDİ
Avcı daha sonra Antakya Belediye Başkanı Ak Partili İsmail Kimyeci'yi makamında ziyaret etti. Kimyeci'nin Hatay'ın yöresel ürünlerini hediye ettiği Bakan Avcı, ardından tarihi Uzun Çarşı'ya geçerek buradaki esnafları ziyaret etti. Ziyaretler sırasında bir esnaf Avcı'ya ayakkabı hediye etti. Avcı, ayağındaki ayakkabıyı çıkarıp, hediye ayakkabıyı giyerek programına devam etti. Hatay'ın yöresel tatlısı Künefe'nin de ikram edildiği Avcı, daha sonra 'Eğitim Çalıştayı'na katılmak üzere Ottoman Otel'e geçti.

FOTOĞRAFLI