MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'den Suriye'ye gönderilen yardım TIR'ı için düzenlenen törende yaptığı konuşmada "TIR'ımızda gıda maddeleri var. İşgüzarlıklara karşı bir kez daha söylüyorum, gıda maddeleri var. Diğer TIR'larda olduğu gibi bunda da gıda maddeleri var" dedi.
Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkentı Ajansı'nın katkılarıyla Suriye'ye yardım TIR'ı gönderildi. İçerisindede değişik paketler halinde 6 bin kilo un, 6 bin litre ayçiçek yağı, 3 bin kilo çay, 6 bin kilo toz şeker, 3 bin kilo makarna ve bin 500 kilo arpa şehriyenin bulunduğu TIR, Valilik yanına getirilerek tören düzenlendi. Törene Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, AK Partili belediye başkan adayları ile çok sayıda kişi katıldı.
Vali Güngör Azim Tuna, 2013 Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinliklerinin bu yıl için 6 ay daha uzatıldığını belirterek, bu konuda destek veren bakan Nabi Avcı'ya teşekkür etti. Tuna, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın Suriye'ye yardım kampanyası düzenlediğini, bu kapsamda ilk yardım TIR'ını Suriye'ye göndereceklerini söyledi.
45 BİN SURİYELİ ÇOCUK DA KARNE ALDI
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'na böyle bir kampanyayı düzenledikleri için teşekkür etti. Avcı şöyle konuştu:
"Bu kampanya özellikle bugünlerde bizim için çok anlamlı. Bizim derken Milli Eğitim Bakanlığı için de çok anlamlı. Çünkü Suriye'den Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan kardeşlerimizin, özellikle çocuklarımızın eğitimi konusunda da çok özel bir program uyguluyoruz. Bu sömestre tatiline girerken 45 bine yakın Suriye'den gelen çocuklarımız da karnelerini aldılar. Dolayısıyla onların da bu sömestre tatilinde biraz daha rahat edebilmeleri için bu düzenlenen kampanya iyi bir fırsat olacak."
Bakan Nabi Avcı konuşmasının sonunda "TIR'ımızda gıda maddeleri var. İşgüzarlıklara karşı bir kez daha söylüyorum, gıda maddeleri var. Diğer TIR'larda olduğu gibi bunda da gıda maddeleri var. İnşallah hayırlara vesile olur" dedi.
Bakan Avcı ardıdan Vali Güngüngör Azim Tuna ile birlikte Valilliğe gitti. Avcı, burada bir süre kaldıktan sonra Atatürk Spor Slano'nda düzenlenen AK Parti belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısına katıldı.

KA,SK(EK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)