MANİSA’nın Gördes İlçesi’ne bağlı Kuşluk Köyü’nde, Nurullah Ay’a (45) ait tarladaki 250 zeytin ağacı, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından bir gecede kesildi. Bu yıl ilk kez hasat yapacağını belirten Ay, jandarmaya gidip şikayette bulundu.
Gördes Tapu Müdürlüğü’nde hizmetli olarak görev yapan Nurullah Ay, köy yakınındaki 14 dönümlük araziye 4 yıl önce 350 zeytin fidanı dikti. Ailesiyle büyük emek sarf edip özenle baktığı ağaçlardan ilk kez bu yıl ürün alacak olan Ay, hazırlıklarını tamamladıktan sonra bugün tarlasına gittiğinde gördüğü manzara karşısında şoka girdi. Nurullah Ay, tarladaki 250 ağacın köküne yakın yerinden kesildiğini gördü.
Üzerindeki şoku atıp, jandarma ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne durumu bildirdi. Tarlada hasar tespit çalışması yapılırken, Nurullah Ay şunları anlattı:
"Bu nasıl bir düşmanlıktır. Benim kimseyle bir sorunum yoktu. Dün tarlaya geldik, hiç sorun yoktu. Bugün ilk ürünü alacaktık. Büyük bir heyecanla tarlaya geldik, ağaçların kesildiğini görünce şaşkına döndük. Bunu nasıl bir insan yapabilir anlam veremiyorum. Bunu yapanları Allah’a havale ediyorum."
Jandarmanın başlattığı soruşturma sürüyor.