Osman BEKLEYEN/VAN, ()-VAN'ın Bahçesaray İlçesi'ne her yıl yaz mevsimiyle birlikte gelen ve burada 5 ay boyunca tek başına yaşayan aslen Trabzonlu ancak Aydın'da ikamet eden 88 yaşındaki Sebahattin Kulaçoğlu, Bahçesaray'ın Robinson'u olarak tanınıyor.
Gevaş'ta kaymakamlık yazı işleri müdürlüğünden emekli olduktan sonra bir daha Van'dan ayrılamayan Sebahattin Kulaçoğlu, her yıl Mayıs ayının başından itibaren Bahçesaray'ın Hakkı Mahallesi'ne gelerek derme çatma bir evde yaşıyor. İlk yıllarda bir ceviz ağacının üzerine kurduğu tahta kulübede yaşayan Kulaçoğlu, Bahçesaray'da da Robinson Sebahattin olarak tanınıyor. Eşi ve çocuklarını yazın Aydın'da bırakıp gelen Kulaçoğlu, ilerlemiş yaşına rağmen diktiği sebze ve meyveleri yetiştirip gelen misafirlerine ikram ediyor. 
BURDA ÇOK MUTLUYUM
Doğayla iç içe yaşamanın kendisine huzur verdiğini belirten Kulaçoğlu, ömrü yettiği sürece Bahçesaray'a yazın geleceğini söyledi. Kulaçoğlu,"Ben Van'ın Gevaş ilçesinde yazıişleri müdürlüğü yapıyordum. O zaman Bahçesaray'a gelip gidiyorduk. Buradan çok etkilendim. 22 yıl önce emekli oldum. Emekli olduktan sonra yazın buraya gelip gidiyordum. Ceviz ağacının üzerine büyük bir kulübe yaparak yaşamaya başladım. Ancak daha sonra bu kulübem yıkılınca taştan yapılı bir ev yapıp yerleştim. Burada çok mutluyum" dedi.

(FOTOĞRAFLI)