VAN’ın Bahçesaray İlçesi Yaşlıkavak Köyü Atmaca mezrasındaki dağlık arazide avlanan 4 avcıdan biri kayalıklardan düşerek hayatını kaybetti. Ölen arkadaşlarını düştüğü bölgeden çıkaran diğer avcılarda bölgede mahsur kaldı. Avcılar sağlık ekipleri tarafından 4 saatlik bir çalışmayla kurtarıldı. 
İlçeye 30 kilometre uzaklıkta bulunan Yaşlıkavak Köyü Atmaca Mezrası'nda oturan İsmet Malkoç, Hayrettin Malkoç, Orhan İltemiş ve Lezgin Kırkız avlanmak için dağlık alana çıktılar. Yaklaşık 3 saat avlanan avcılar, kar yağışı ve sis başlayınca geri dönmek için yola çıktı. Bu sırada 30 yaşındaki Lezgin Kırkız, kayalıklardan düşerek hayatını kaybetti. Kırkız'ın düştüğünü gören İsmet Malkoç, Hayrettin Malkoç ve Orhan İltemiş arkadaşını kurtarmak için aşağı inmeye çalışırken kayalıklardan aşağıya yuvarlanarak hafif sıyrıklarla kurtuldular. Cenazeyle birlikte köye dönemeyen 3 avcı cep telefonuyla yardım istedi.
KÖYLÜLER VE KURTARMA EKİPLERİ SEFERBER OLDU
Avcıların yardım istemesi üzerine yakınları da yetkililere haber verererek kurtarma ekiplerinin bölgeye gönderilmesini istedi. Bunun üzerine Van Sağlık İl Müdürlüğü UMKE ekipleri bölgeye hareket etti. Kısa sürede Bahçesaray İlçesi'ne varan ekipler, buradan Yaşlıkavak Köyü Atmaca Mezrası'na kadar araçlarla gitti. Ekipler buradan  köylülerle birlikte yürüyerek 4 avcının bulunduğu bölgeye ulaştı. Ekipler ve köylüler Lezgin Kırkız'ın cenazesi ile 3 avcıyı alarak köye döndü. Lezgin Kırkız'ın cenazesı otopsi yapılmak üzere Bahçesaray İlçesi Devlet Hastanesi'ne götürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.