"BANKA MÜDÜRÜNÜN AYAKKABI KUTALIYLA GİTMEN LAZIM"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Turgutlu'nun ardından Salihli'ye geçti. Seçim İrtibat Bürosu açılışında konuşan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Aralık operasyonundan bu yana kendilerine komplo yapıldığını söylediğini belirten Devlet Bahçeli, "Yargıyı kuşatır AKP'lileştirir, savcılara kıyar, 8 bine yakın polis kardeşimizi dağıtır, 28 valiyi yerinden edersen o zaman senin niyetin korkun başka demektir" dedi. MHP lideri Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakan 17 Aralık'tan beri diyorki bana komplo yapıldı. Sen, vicdanındaki süzmeyi doğru bir şekilde yapabilmen için yargıya gitmen lazım. Kiminle yargıya gideceksin. 4 bakan ve çocuğuyla gitmen lazım. Kiminle banka genel müdürüyle gitmen lazım. Giderken neyle gideceksin banka genel müdürünün ayakkabı kutuları ile gitmen lazım. 4 bakanın çocuklarının kasasıyla gitmen lazım. Kiminle gideceksin İran'dan gelen kim olduğu belli olmayan insanla gitmen lazım. Ama sen ne yaptın? Bunları 74 gün içerisinde dışarı çıkarttın. O İranlı beni kurtarmazsanız yakarım alayınızı diyor. Bunlarda korkudan dolayı 74 günde adamı dışarı çıkarttılar. Şurada bir adam bir takım sıkıntılardan dolayı içeriye düşmüş olsa Allah muhafaza 6 ayda hakim karşısına çıkartmazlar. Bu bir adaletsizliktir. Adalet ve Kalkınma Partisine oy veren kardeşlerim ister inanın ister inanmayın. Eğer inanırsanız meseleyi çözersiniz. İnanmaz hala Recep Tayyip Erdoğan'la biz bu yolları yürüyeceğiz derseniz bu yol dikenli, bu yol çamurlu, bu yol kirli, bu yolun sonu yüce divandır".

Bahçeli, ayrıca Salihli programı kapsamında partililerden Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün ve Salihli Belediye Başkan Adayı Zeki Kayda'ya destek istedi.

İZMİR'E GELDİ

Manisa'da bugünkü programını tamlayan Bahçeli, yarın (pazartesi) İzmir'deki programlarına katılmak üzere kente hareket etti. MHP lideri Bahçeli'yi, kent girişi Sabuncubeli Mevkii'nde bir grup partili karşıladı. Partililerle tokalaşan Bahçeli, ardından geceyi geçirmek üzere Swissotel Büyük Efes'e geçti.

Ekrem Çağlar / SALİHLİ (Manisa), ()

EÇ(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)