AKŞAM DA ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRDÜ
Çeşitli açılışlar için Balıkesir'e gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir sonraki durağı Havran ilçesi oldu. MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, MHP'li Balıkesir Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Ok ve partililer ile birlikte Devlet Bahçeli, Havran'a geldi. Hamambaşı Mahallesi'nde vatandaşlara seslenen MHP lideri Bahçeli, MHP Havran Belediye Başkan Adayı Levent Gökalp'in bir dönem önce belediye başkanlığı yaptığını anımsattı. Bahçeli, "Bu hükümetin zulmünden kurtulmak, yolsuzluğa ve yoksullağa 'dur' demek istiyorsanız. Levent Gökalp'i oylarınızla destekleyin. Kendisini zaten 5 yıl öncesinden tanıyorsunuz. Size hizmet edeceğine inanıyorum" dedi.
Havran'dan sonra Edremit'e geçen Devlet Bahçeli, burada İlçe Belediye Başkanı ve Belediye Başkanı adayı Tuncay Kılıç, MHP İlçe Başkanı Reşat Akıllıoğlu ve partililer tarafından karşılandı. Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmada hükümeti eleştiren Bahçeli, yolsuzluk operasyonlarına değindi. Balıkesir'deki adaylarına destek isteyen Bahçeli şunları söyledi: "Mart seçimleri bizim için çok önemli. Sabrıyla, iradesiyle, ülküsüyle direnmiş ve netice itibarıyla gelmiş, Edremit Edremit'in Belediye Başkanı seçilmek için aday olmuş. Bu kimdir? Tuncay Kılıç beyefendi. Şu Allah'ın işine bak ki, Balıkesir 30 Mart'te büyükşehir oluyor. Büyükşehir'in kurucu başkanı olarak İsmail Ok var. Edremit Belediyesi'nde de Kılıç gibi başkanımız Tuncay Kılıç var. Osmanlı'nın torunları Balıkesir'de yeniden harekete geçiyor." 
Devlet Bahçeli burada seçim iletişim merkezinin açılışını yaptıktan Burhaniye ilçesi hareket etti. Burhaniye Hürriyet Meydanı'nda vatandaşlara seslenen Bahçeli, MHP Belediye Başkan adayı Bülent Başaran için oy istedi. Daha sonra Gömeç ilçesine kısa süreli bir ziyarette bulunan Devlet Bahçeli, adayı Arif Efeketin için destek istedi.
Gömeç'ten Ayvalık ilçesine geçen Bahçeli ve beraberindekiler, Ayvalık Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 3 bin kişi tarafından karşılandı. Halka hitap eden Bahçeli, Balıkesir'de Büyükşehir ilçe Başkanı İsmail Ok için Ayvalık'ta da Mehmet Sıray için oy istedi. Geceyi Ayvalık'ta geçirecek olan Devlet Bahçeli, yarın sabah saatlerinde Manisa'nın Soma ilçesine hareket edeceği bildirildi.

Ahmet ERTAN/ EDREMİT,(Balıeesir),()

AE (KÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)