“KULLANDIĞIMIZ OYLARIN SAHİBİ OLMALIYIZ”
Devlet Bahçeli, Balıkesir'in İvrindi İlçesi'nde de sevgi gösterileriyle karşılandı ve yağmura rağmen alanda toplanan yaklaşık 3 bin kişiye hitap etti. Buradaki konuşmasında herkesin mutlaka sandığa gitmesini isteyen Bahçeli, "Kullandığımız oyların da sahibi olmalıyız. Çünkü zaman zaman güvenliği şüpheli hale geliyor. Zaman zaman seçimlerde hileli oylar kullanılıyor, zaman zaman da oylarımız çalınıyor. Belediye başkanlığı seçimini bir oyla kazanmak, bir oyla da kaybetmek her zaman mümkündür. Nitekim buna geçmişte de şahit olmuşuzdur. Demokratik haklarımızı kullanalım” dedi.
“AÇILIM REZALETTİR, YOLSUZLUK DEVLET YOK EDER”
Türkiye'nin gündemindeki en önemli iki sorunun açılım ve yolsuzluklar olduğunu belirten Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bunlardan bir tanesi bin yıllık kardeşliğimizin bozularak bir arada yaşadığımız bu aziz milleti çözme çabalarıdır. Demokratik açılım zırvası böyle bir rezalettir. İkincisi ise daha evvelden duyum olarak bir çok yerde tartışılıyordu, konuşuluyordu ama son günlerde bu tamamen su yüzüne çıktı. O da 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonudur. Aziz vatandaşlarım yolsuzluk ve rüşvet sosyal bir hastalıktır. Rüşvet ve yolsuzluk toplumu çürütür, çökertir, devleti de yok eder. Yolsuzluk ve rüşvetle mücadeleye çok hassasiyet göstermeliyiz. Eğer bununla mücadele edemezsek bu kalıcı olur, yerleşik olur. Toplumda kim güçlüyse, kim imtiyaz sahibiyse toplumun iliğini sömürür, yetimin öksüzün hakkını yer."
“İRANLI O UŞAK”
17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna da değinen Bahçeli, "Bir banka genel müdürü var, bankada olması gereken para evinde ayakkabı kutusundan çıkıyor. Bakan çocuklarının evine polis geliyor, 7 tane kasa var. Evde kasanın ne işi var? Hele hele o İran'dan gelen o uşak 74 gün içinde dışarıya çıktı. Eğer İran'da olsa 6 ayda ne savcı ne de hakim görür o adam. Demek ki 'Ya beni kurtarırsınız' diyor ya da 'sizi yakarım' diyor. 29 yaşındaki uşak çok şeyler biliyor. 'Konuşursam alayınız gider' diyor, ister konuş, ister konuşma bunların alayı gidecek” dedi.

HD,CY(İÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)