"KORKU BACAYI SARMIŞ”
17 Aralık’taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna da değinen MHP lideri Devlet Bahçeli, “Bir yolsuzluk yapılmış. 41 kişi tutuklanmış. Bunların içerisinde belediye başkanları, bürokratlar, 4 tane bakan ve onun çocukları var. İran'dan gelmiş bir uşak, bakanları ve çocuklarını avucunun içine almış, rüşvet ve yolsuzlukla kara para aklıyor, altın kaçakçılığı yapıyor. Bunlar doğru veya yanlış Türkiye Cumhuriyeti savcısı tarafından bu operasyon başlatılmış mı, o zaman başsavcının bu davranışına saygı duyması gereken başbakan hemen onu görevinden alıyor. Sonra savcıya kıyıyor ve 8 bini aşkın polis memurunu yer değiştiriyor" dedi.
Başbakan Erdoğan'ın “Bana komplo' yaptılar diyerek yolsuzluğun üstünü örtmeye çalıştığını kaydeden Bahçeli, "Televizyonlara çıkıp yolsuzluk ve rüşvetin üstünü örtmek istiyor. Başbakan bu sana yakışır mı? Bu senin görevin mi? Ama görevi olduğu anlaşılmış. Korku, bacayı sarmış. Çünkü 17 Aralık'tan sonra bir savcı çıkmış, ikinci dalga olarak iddianame hazırlamış” dedi. Bahçeli, kolluk kuvvetlerine verdiği görev yerine getirilmeyen bir savcının rahatsızlığını adliye önünde basın bildirisi dağıtmak zorunda kaldığını anlatan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hemen başbakan bu savcıyı görevden aldığı gibi büyük bir hırçınlıkla Türkiye Cumhuriyeti'nin savcısına hakaretler ediyor. Meğerse bu savcının iddianamesinde, Yasin El-Kadı, Usame Kutup, Bilal Erdoğan, AKP döneminde büyük ihalelerle zenginliğine zenginlik katmış bize göre zavallı işadamları var. Hele hele bu işadamlarından bir tanesine ATV ve Sabah Gazetesini aldırmak için talimat gönderiyor, 'Her biriniz 100 milyon dolar gönderin ve bir havuz oluşturun' diyor. Havuzda toplanan para 630 milyon dolar. Bu para gelip Balıkesir'de yatırıma dönüşse hiç işsiz kalmaz. Bunu medyaya egemen olmak için iş verdiklerinden aldığı paralarla bunu şekillendirmeye çalışıyor. İşadamları parayı gönderirken, 'Bu bir emirdir buna uyalım' diyor. Şu ilik sömürenlere bakın. Yetimin, öksüzün hakkını gasp edenlere bakın. Sonunda ayyuka çıkıyor. Birisi diyor ki Başbakan'a, 'Bir havuzda 630 milyon doların toplandığı söyleniyor ne diyorsunuz?', 'O havuzda değerli işadamları, istikrarlı işadamları var, havuza girseler de onlar ıslanmaz' diyor. Havuzda su yoksa kim ıslanacaktır. Havuzda ağzına kadar 630 milyon ABD doları varken oraya giren ıslanır mı? Sanki Balıkesir'in Dursunbey yöresindeki yörükler gibi koyun yününden döşek yapmış da oraya koymuş. Böyle bir şey söz konusu olabilir mi?"
"ASIL SENİN BALIKESİR'DEKİ MİTİNGİN MONTAJ"
Başbakan Erdoğan'ın Balıkesir'deki kalabalık mitingine göndermede yapan Bahçeli, “Başbakan, ses kaydının montaj olup olmadığını senin söylemen yetmez. Üniversiteler var, teknik kuruluşlar var. Bu montaj mı kendi sesin mi onu orada öğrenirsin. Ama bunların hiçbirine aldırmıyor, 'Bana, montaj, dublaj yaptılar' diyor. Kimi kandırıyorsun sen? Balıkesir'de yaptığın miting montajdır. Balıkesir'deki konuşmalar dublajdır, gerçeği anlatmıyor. Şimdi sen kalkacaksın TOKİ'ye talimat vereceksin, şu mütevazi kürsüdeki konuşmaya bak, o abartılı kürsüdeki konuşmaya bak. Esas montajı sen yapıyorsun. Bir kalabalık var, geçmiş dönemdeki kalabalığın alayını üst üste koyuyorsun. Senin sesinde montaj oluyorsa, kalabalıklarda bu montaj neden olmasın. Sen kimi kandırıyorsun?” dedi.
“PKK PUSUDA BEKLİYOR”
Hükümetin ülkeyi yönetemez hale geldiğini de belirten Bahçeli, “AKP'nin içinde bir grup üst yönetim başbakan çok büyük yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarıyla muhatap edilmiştir. Şimdi kalkıp bunlarla ilgili bir takım çalışmaları sürdürürken yalan dolanla ve devlet imkanlarıyla kendisini aklamaya çalışıyor. Her gün bir şeyler çıkıyor. 'Bilal' diye bir çocuğu var, Allah bağışlasın. Eğer bunların alayı doğruysa gözü doymayan bir Bilal var ortada. Karada ne varsa almışlar, havada da varlar, şimdi denizdeki adaların peşine düşmüşler" dedi.
Ak Parti iktidarının Türkiye'yi felakete götürdüğü görüşünü savunan Bahçeli, "Diktatörler kimlerdir ve sonları ne olmuştur internetten bakın. Endonezya'ya, Tunus'a, Mısır'a, Libya'ya, Ukrayna'ya bakın. Bunun sonu yok. Eğer demokrasi içerisinde bir çözüm bulmazsak Türkiye oradaki halk ayaklanmalarına benzer olaylarla karşı karşıya kalır. Bundan yararlanmak isteyenler çıkar. İşte 2014 yılını özerklik yılı ilan eden PKK pusuda bekliyor. Ortalık karışsa da Kuzey Kürdistan'ı kursam diye uğraşıyor. Bunlar, şimdi yolsuzluk ve rüşvet meselesinde Recep Tayyip Erdoğan'ın çıkarttığı kendisini kurtarıcı yasalar çerçevesinde destek oluyorlar. Biz bu memleketimizi kaybedemeyiz, kardeşlerimizi birbirine düşüremeyiz" diye konuştu.

HD,CY(İÖ/ESM)