Utku BOLULU- Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yolsuzluk, rüşvet suçlamalar hakkında mitinglerde hakaretler yağdırmayı bırakıp yargı, kolluk kuvvetleri ve savcıları harekete geçirmesi çağrısında bulundu. Bahçeli, “İzmirliler 630 milyon doları havuza koyacaklarına, birer kutu deterjanı havuza döküp AKP’yi çimdirsinler. Bakalım aklanıp paklanıyorlar mı" dedi.
Devlet Bahçeli İzmir’deki seçim çalışmalarının ikinci gününe Bornova Büyük Çarşı’da kahvaltı yaparak başladı. MHP’lilerin sürekli yan yana fotoğraf çektirdiği Bahçeli, kahvaltıda simit, peynir, salatalık, domates yedi. MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Taşer, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu ve MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural’ın da eşlik ettiği Bahçeli’ye, Bornova’da bir tarafında Alparslan Türkeş, diğer tarafında ise Bahçeli’nin olduğu tablo hediye edildi. Bahçeli kendisine çiçek veren Gülçin Akkaya'ya, paltosundaki kendi parti rozetini çıkartarak taktı.
Bahçeli ikinci durağa olan Kemalpaşa ilçesinde yaptığı konuşmada AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi. AK Parti’nin 11 yıldır iktidar olmasına karşın sosyoekonomik pek çok sorunu çözemediğini belirten Bahçeli, “Bu iktidarın başarısız olduğu görülmüştür. Hakim oldukları televizyon kanallarında AKP beslemesi sözde aydınlar, Türkiye’ye toz pembe gösteriyor. Acaba öyle mi? 'Durumum daha iyiye gidiyor' diyeniniz var mı? Bu iktidar döneminde 'daha huzurluyum, çoluğum çocuğum iş güç sahibi oldu' diyecek durumunuz var mı” diye sordu.
AK Parti iktidarın süresinin artık dolduğunu, siyasi ömrünün tükendiğini belirten Bahçeli, “Seçim döneminde hiç ekonomik sorunların üzerinde durmuyorlar. Temel sorunların çözümü için programları var mı? Bunlardan bahsediyorlar mı? Bol bol miting yapıyor. Taşıma insanlarla, medya oyunlarıyla, esas montaj orda yapılıyor. Gelenleri üst üste koyarak montaj yapıyorlar. 'Aman Yarabbi bu kadar rüşvet ve yolsuzluktan sonra bu millet peşinden mi geliyor' diye insanın sorası geliyor" dedi.
"YEDİ KASANIN NE İŞİ VAR EVDE"
Ak Parti’den hesap soracaklarını belirten Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"AKP’den hesap sormak için geliyoruz. Yolsuzluk ve rüşvetin hesabını sormak için geliyoruz. Nerde bir ayakkabı kutusu varsa devlet olarak onu kontrol edeceğiz. İçinde ayakkabı mı, yoksa başka bir şey mi var? Bazı kasalar evlere neden gidiyor. Önemli şeyler muhafaza için kasa kullanılır da 7 tane kasanın ne işi olur. Para saymak için uşakların kolu yorulmuş. Birisi diyor ki ’Siz epey para sayıyorsunuz. Yorulmuşsunuzdur. Haberiniz yok mu, para sayma makinası var, bir iki tane ondan alın’ diyor."
"HAVUZDA HERKES ISLANIR"
Devlet Bahçeli, ATV televizyonu ve Sabah gazetesini almak için Recep Tayyip Erdoğan’ın görevlendirme yaptığını, herkese salma gönderdiğini 'Filan kişi bizden ihale aldı. 100 milyon getirsin' dediğini söyledi. Karşı tarafın yanıt olarak ’Ben bunu alnımın teri ile kazandım, şirketimi büyüttüm, kimeyse haraç verecek halim yok. Salmayı kabul etmem’ diyeceği yerde; ’Sayın Başbakan böyle mi istemiş! Emri olur’ dediğini belirten Bahçeli, şunları söyledi:
“Öte yandan 630 milyon doların biriktiği havuz var. Bu durum dillenince “Bu kadar iş adamları sizin isteklerinizle havuzda 630 milyon dolar bulunduruyor. Ne diyorsunuz?' şeklindeki soruya Başbakan ’Bu işadamları istikrarlıdır. Havuza girseler de ıslanmazlar’ yanıtı verdi. Olacak iş mi? Su dolu havuza alayımız girelim dışarı çıkınca hepimiz cıbıl cıbıl ıslanırız. Ama ağzına kadar Dolar olursa adam ıslanır mı?"
BAŞBAKAN ÜSTÜNÜ ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR
Başbakan ve oğlunun basına yayılan konuşmalardan söz eden Bahçeli, evden eve bir para alışverişinin olduğunun anlaşıldığını söyledi. Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bazı şirketler olur ya evden eve nakliyat diye. Bunlar da 'para evden eve taşınır' diye şirket kurmuş. Bir gece duyuluyor ’Aman evde ne varsa sıfırlayın, dağıtın’ diyorlar. Halk arasında duyulunca Başbakan diyor ki ’Bize montaj yapıyorlar. Bizim böyle konuşmamız yok' diyor. Allah vere böyle konuşma olmasın, keşke montaj olsun! Bir Başbakan evladı ile 76 milyonluk bir ülkede 11 yıldan beri başbakanlık yapan kişi, sorunları çözeceği yerde para sayma makinesi ve para saymak için sağa sola yönlendirme yapmaya başladıysa vay halimize! Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı tek şey var.’Partimin adı akdır. Dedikodudan dolayı parti mi itibarsızlaştırılmak istenmektedir. Öyleyse yargıyı, kolluk kuvvetlerine, savcılara talimat veriyorum. Nerde ne yolsuzluk varsa üzerine gideceğim’ demesi gerekiyor. 17 Aralık’tan, 76 günden bu yana Başbakan yolsuzluk ve rüşvetin üstünü örmeye çalışıyor."
Başbakan’a Kemalpaşa’dan seslendiğini söyleyen Bahçeli, “Siz miting yapmayın. Kendinizi zorlamayın. Yolsuzluk tartışmasına girmeyin. Yalan ve dolanla cevap yetiştireceğine de ki ’Ben miting yapmıyorum. Seçimlere kadar yargıyı harekete geçiyorum. HSYK oluşumunda bir takım AKP’lileştirme gayretine girmiyorum. Dürüst ve ahlaklı savcı ve hakimlerin alayını görevlendiriyorum. 30 Marta kadar bir sonuç ortaya çıkarsın’ demiş olsa inanıyorum ki bu Başbakan’a eziyet, hakaret, zulüm olsun yalanlarla hizmetleri körlettirilmek istendi, yazık oldu bu adama’ diye miting yapmasa da halk AKP’yi aklamak için sandığa koşar” dedi.
TEK YÖN VAR
Bahçeli Başbakan her konuşmasında yüzde 51’le geldiğini söylediğini belirterek “Artık millet sana ’Savcıya gidip Bilal oğlan ile ifade vermediğin sürece sana oy yok' diyor. Ondan sonrası Allah Kerim. Bakalım ne olacak ? Birlikte yürüyelim biz bu yollarda şarkısı artık karanlık bir şarkıdır. Çünkü yollar tıkanmış, bir yere gelmiş artık tek yön var. Şarkıları söylerken tüm yollardan geçiyordunuz. Şimdi siz bu tek yöne girerseniz bu yol sizi Yüce Divan’a götürür. Başka yere gitmeniz mümkün değil" dedi.
YILDIRIM’A ÇAĞRI
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ı da eleştiren Bahçeli “Binali senin ne işin var İzmir’de? İzmirli demeyecek mi ’bu havuza salmaları bildiren işadamları Binali diyorlar' diye sordukları zaman ne yanıt vereceksin? Uzun yıllar Ulaştırma Bakanlığı yapan bu şahsiyetin bu tür sözlere muhatap olmaması lazım! Erdoğan’ın dayatmaya hakkı yok. Uzun yıllar birlikte yürüdünüz. Birbirlerinin kuyusunu kazmasınlar. Yolsuzluk ve rüşvetten kurtulmaları lazım. Belediye başkanı olsa da olmasa da İzmir sokaklarında gezeceğine ihtimal vermiyorum. Herkes bu 630 milyon doları soruyor. Doğruysa zaten sokağa çıkamazsın, başkan olamazsın. Doğru değilse aklan paklan İzmir’e gel" dedi.
DETERJANLA AKLANABİLECEKLER Mİ
Bahçeli konuşmasının sonunda İzmirlilere seslenerek “İzmirliler 630 milyon doları havuza koyacağımız yerde, bu parayla birer kutu deterjan alsınlar. Havuzun içine döksünler. Orada bu AKP’yi bir çimdirsinler bakalım ne kadar aklanıyor, paklanıyor” dedi.
Bahçeli, MHP Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Murat Taşer ve Kemalpaşa adayı Metin Yaşar’a destek istediği konuşmasında seçimlere yönelik çağrı ve uyarıda bulundu.
Sandığa sahip çıkmaya çağıran Bahçeli, “Demokratik hakkınızı kullanıp oyunuzu verin. Sandık görevlileri oy verme işleminden başlayıp, oy saymaya kadar sandık başından ayrılmasın. Kimse hile oluşturamasın. Çalıntı oylara fırsat verilmesin. Sayım sırasında sözgelimi bir partiye 11 oy çıkmıştır. Görevli olmayan arkadaşımın olmadığı ortamda önüne ve arkasına 1 rakamı konulursa 111 eder. O partinin hakkı değildir. Belediye seçiminde 1 oy belediye başkanlığı kaybettirir. Böyle bir durum sosyal barışı bozuyor. Kırgınlıklar, küskünlükler giderilmiyor" dedi.

UB(İÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)