AKP'NİN BARIŞINA İNANABİLİRMİYİZ
İzmir'de seçim çalışmalarının son durağı olan Dikili'ye giden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Atatürk Meydanı'nda vatandaşlara seslendi. Bahçeli, burada hem büyükşehir belediye Başkan Adayı Murat Taşer ile Dikili Belediye Başkan adayı Halis Devecioğlu'nu tanıttı.
Türkiye'nin kaderinin 2015 yılında değişebileceğini söyleyen Devlet Bahçeli, "MHP'nin sandık görevlileri önemli bir günde önemli bir görev yapacaksınız. Sabah erkenden gidip, akşama kadar çalışacaksınız. Eğer yapamayacaksanız gidin affınızı isteyin. Bu daha hayırlı olacaktır. Çünkü 11 oy alan partinin başına ya da sonuna bir yazdığın zaman o parti seçimi kazanır. Mahalli seçimlerde bunlar yaşanabilir. Böyle bir görevi yerine getirecek miyiz? Sandığa gidecek miyiz? Oy kullanacak mıyız? AKP 2001 yılında yaşanan ekonomik krizin sonucu ülkemizde ağır oldu. Geleceğini umutsuz görmeye başlayan vatandaşlarımız yeni kurulan partiye oy verip AKP'yi iktidar yaptı. Bu güç Türkiye'nin sosyal ve ekonomik sorunlarını çözmek için yeterli bir güçtür. Mevcut uygulanan yasaların aksaklıklarının giderilmesi için yeterli bir güçtür. Halkımız 11 yılı sorgulamaları gerekir. Bizim inancımız AKP'ye oy verenlerde dahil olmak üzere milletimiz bundan memnun kalmamıştır. Ülkemizde nüfusun yarısı yoksulluk sınırında. Açlık sınırının altında olan bile var. Türkiye'nin birinci sorunları, açlık, asayişsizlik, ahlaksızlıktır. Açlık sorununu bu iktidar çözemedi, aksine kullanmıştır. Bu dönemde kadına yönelik şiddet çok artmıştır. Bu acıya son vermek lazım. Önemli oranda yuva yıkımları oluyor. Bunlardan bazıları kanlı oluyor. Bu şiddetini önleyecek bir iktidar bulamıyor. Bunların içerisinde adaletsizlik de çok dikkat çekiyor. Akşam çocuklarının bir istediğini yerine getirmediği için baba eve mahçup oluyor. Aile reisi olarak baskı oluyor. Sıkıntı yaşıyor. Cinnet haliyle aileyi yakıp yıkıyor. Böyle bir ülkede AKP'nin huzur güven ve barışına inanabilir miyiz" dedi.
TORBACILARA ARTIK DUR DEMEK LAZIM
PKK'nın 2014 yılını özerklik yılı ilan ettiğini söyleyen Bahçeli konuşmasını şöyle tamamladı: "Eğer böyle bir durum söz konusu olursa Türkiye'ye kardeş kavgasının içerisine girer bu da AKP'nin ihanet çukurunun içerisine koyup milleti aldatma davasıdır. Mecliste usul çıktı. Durup durup torba yasa çıkartıyorlar. Emeklilerin sorununu çözmek istiyorsanız adını koyun, öğretmenlerin atamasını yapacaksanız adını koyun. Bunları torba yasa diye bir araya topluyorlar. PKK'yı cesaretlendiren yasayı böyle çıkartıyorlar. Bu torbacılara da dur demek lazım. Türkiye'de imar yolsuzluğu oluyor. İhale oluyor. Bu torba yasayla ülkeyi soyup soğana çeviriyorlar. Şu hırsızlığın yöntemine bakın. Gele gele bazen televizyonlarda sert açıklamalar. Görüşmeler bomba gibi çıktı deniyor ya. İşte 17 Aralıkta bomba gibi bir olay. Bunun tarihe kaldı, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvettir. Türkiye için bu yüzkarasıdır. Böyle bir maceraya birlikte giriyorlar. Banka genel müdürü 4.5 milyon doları almış ayakkabı kutularında saklıyor olacak şey değil. Hiç aklınıza gelir mi? Ayakkabı kutusuna para koymak. Böyle bir ortamda 2023 yılında ülkeyi yönetecek olan nesli çok kabiliyetli. Basit ifadelerle topluma lanse ediyor. Bu 'Y kuşağı.' Bunları kimse hafife almasın. Geleceğimizin teminatı. Bir odada saatlerce kalır ama dünyayı oraya getiriyor. İşte Bu kuşak AKP'ye hemen ismi buldu. 'Ayakkabı Kutusu Partisi' diyor. Başbakanın oğluyla sohbeti gördüğü zaman AKP'ye, 'Aileyi Kurtarma Partisi' adını veriyor. Önümüzdeki günlerde genç kardeşlerimiz gelişen olaylar bir isim bulacaksınızdır. AKP inancımızı kaybettirmiştir. Tıkanmıştır. Bir iktidar değişikliğine ihtiyaç vardır. Bu sandıkta olur. O genç kardeşlerime sesleniyorum. Gerekli şekilde eylemlerde bulunabilirsiziniz? Milleti uyandırma girişimlerinde bulunabilirsiniz? Ancak sokaktan uzak kalınız. Sokak karanlıktır, kirlidir, kimsesizdir, kanlıdır, tehlikelerle doludur. Kimi isterseniz iktidar yaparsınız. Bu gücü sokakta harcamayın. Gidin sandıkta kullanın. 30 Mart'ta sandığa gittiğiniz zaman hür idarenizde bir siyasi değişime gidin. Ülkeyi bir takım karışıklıklardan korumak lazım. İşte Mısır, Tunus, Libya, Suriye. Değişim olduğu sırada Türkiye bunları demokrasi olarak anladı. Mursi'nin bazı işaretlerini Türkiye'ye taşıdı. Buna 'Rabia' dedi. Bunu araştırmaya başladık. Fakat bu işaret gele gele 17 Aralık'ta 4 bakan ve oğulları oldu." 
İki günlük İzmir gezisi Dikili mitingiyle sona eren Devlet Bahçeli, Trakya gezisi için Tekirdağ'a gitti.

TY (KÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)