DALAMAN'DA KONUŞTU
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Muğla’nın Dalaman İlçesi’nde yaptığı konuşmada, Recep Tayyip Erdoğan'ın nasıl milletvekili ve başbakan olduğunu anlatarak, “Acaba bunu bir güç mü başbakan yaptı. 11 yıllık iktidarı döneminde bütün güçler elinde istediğini yapabilecek güce sahip ama ülkenin durumuna bakın" dedi.
17 Aralık’ta yapılan yolsuzluk ve rüşven operasyonuna değinen Bahçeli, "Baskınlarla 4 bakan oğlu ne nerden geldiği ne idiğü belli olmayan İranlı bir çocuk ve belediye başkanı gözaltına alındı. Ama her nedense bunlar şimdi sırasıyla dışarı çıkartılıyor. Banka genel müdürünün evinde ayakkabı kutularında bulunan paralar, şimdi nasıl olacak? Ardından bir havuz oluşturmuşlar. Bu havuzda, 600 milyon dolar birikmiş iş adamları bunu kendi aralarında konuşuyor. Başbakan istedi, verdik. Yok böyle bir şey. Bu adamlar bu paraları neden veriyorlar. Soran var mı?" dedi.
Basında, Bilal Erdoğan'ın ifade verdiğinin yer aldığını hatırlatan Baheli, "Başbakan'ın oğlu savcıya ifade vermiş.' Kim görmüş. Sen tut Bilal oğlanı, kendin götür karakolda başkomisere teslim et. O da savcılara götürsün millet görsün. Gören var mı? Yok" diye konuştu.
Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ı korkunun sardığını belirtirken de "Kendisi hakkında konuşan ve karşısında olan herkesi hain ilan ediyor. Başbakan bu gücü milleti lehine değil nefsine kurban olarak, kendisini eleştirenlere hasım besleyerek otoriter bir rejim diktatörya olmaya adım adım herkese hissettirmiştir” dedi.
Konuşmasının sonunda, Şehit Er Hamza Atakul’un annesi Cennet Atakul, kendisinin dokuduğu bir kilimi Bahçeli’ye hediye etti. MHP lideri Bahçeli, daha sonra Ortaca’ya hareket etti.

Cihan KAYA- Ercan KAYLI / DALAMAN (Muğla) ()