Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA, () - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 11 yıllık Ak Parti iktidarında ülkenin bölünmenin eşiğine geldiğini belirterek, "Kütahya’dan sesleniyorum; Türkiye’yi kimseye böldürtmeyiz" dedi. Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın 'tek adam' olmaya oynadığı görüşünü savunarak "Diktatörlük hevesine kapılmış" dedi.
Kütahya'da partisinin seçim bürosunun açılışında yaklaşık 5 bin kişiye hitap eden Bahçeli, "Türkiye demokratik açılım zırvasıyla, Oslo'da başlayan İmralı’da coşan ve Kandilde noktalanmak istenen bir Kuzey Kürdistan özerklik yönetimi oluşturma konuları Türkiye’de PKK’yı cesaretlendirmiştir" dedi. PKK'nın, 2014 yılını sözde 'özerklik yılı' ilan ettiğini belirten Bahçeli, "30 Marttan sonra ilan edeceklerini söylemektedirler. Demokratik açılım bu yönüyle Türkiye’nin bir ihanet açılımı olarak tarihe kayıt düşecektir" diye konuştu.
Hükümetin Suriye politikası sayesinde Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın bu ülkedeki uzantısı PYD'nin özerklik ilan ettiğini hatırlatan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye’de ise sayın Başbakan'ın, Barzani’yle beraber Diyarbakır’da buluşup Kuzey Kürdistan sözünü kullanması ve bu süreç içerisinde neyin müzakeresini yapmışlarsa o müzakere sonucu ulaşmak istedikleri yer bugün için anlaşılıyor ki Kuzey Kürdistan ve özerklik yönetimi. Şimdi Kütahya’dan sesleniyoruz. 3-4 gün önce Meclis'te yeni bir demokratikleşme paketi altında bu özerk yönetimi şekillendirecek ona hukuki destek sağlayacak bir ihanet paketi daha çıkmıştır. Bütün bunların hepsini gördüğümüz zaman Türkiye bölünmenin eşiğine gelmiştir. Bu 11 yıllık iktidar döneminde olmuştur. Şimdi Kütahya’dan sesleniyorum Türkiye’yi kimseye böldürtmeyiz, Türkiye’de bölücü terörle Kürt kökenli kardeşlerimizi bir birine karıştırmayız. Türkiye’de terörün kökünü kazır birlik ve beraberliğimizi devam ettiririz. Ne bir karış toprak veririz ne bir insanımızı kaybederiz."
MEDYAYA BASKI
Hükümetin ülkeyi kaos, kargaşa, kamplaşmaya sürüklediğini ileri süren Bahçeli, "Türkiye’nin durumları da gittikçe ağırlaşıyor. Sosyal, Ekonomik yönden gelir dağılımındaki adaletsizlik gittikçe yaygınlaşmıştır" dedi.
Bahçeli, hükümetin medyaya baskı yaptığına değinirken de "Bir medya patronu bir açıklamadan dolayı başbakan tarafından azarlanıyor oda hüngür hüngür ağlıyor. Bu ne demektir?" diye sordu. Bahçeli, 17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna değinirken de şöyle dedi:
"17 Aralık yolsuzluk ve rüşvetin sorgulandığı bir gündür. Türk milleti için bir yüz karasıdır. Bu günkü iktidar için de bir yüz karasıdır ve Türkiye için kötü bir gündür. Şimdi bunu iyi anlamak lazım bugün 81 gün oldu. Türkiye’de hala rüşvetin üzerine gidilmiyor. Artık her şey ayaklara düştü. Bu durum karşısında sayın başbakanın evladıyla olan konuşmalarında da kalkıyor diyor ki 'bunlar bana yapılan bir montajdır' diyor. Sayın Başbakan bir operasyon var o operasyonda 41 kişi tutuklanmış o operasyonda genel müdür var, belediye başkanı var, iş adamları var AKP’nin yandaşları olarak dört bakan ve çocukları var birde İran’dan gelmiş neidüğü belirsiz bir uşak var. Bu İran’dan gelen bakanları avucunun içerisine almış hepsine rüşvet veriyor kendisi de İran’ın menfaatine kara para aklıyor altın kaçakçılığı yapıyor. Bu arada bir banka müdürü evine 4.5 milyon dolar para yakalanıyor buda ayakkabı kutusuna konulmuş halde."
Hükümetin, yolsuzlukla mücadelenin devamı için gayret gösteren savcıları kıyıma uğrattığını, 8 bini aşkın polis memurunun yerlerini değiştirdiğini anlatan Bahçeli, kamu görevlilerinin baskı altına alındığını söyledi.
Bahçeli, Erdoğan'ın 'tek adam' olmaya oynadığı görüşünü savunurken de "Başbakanlığın ötesinde bir ihtirasa bir kibre saplanmış ve tek adama oynuyor. İleriki günlerde bunlardan üstünden gelebilmek için otoriter rejim, arkasında da diktatörlük hevesine kapılmış. Başbakan yasamada, yürütmede, medyada sağlamış olduğu gücün yanına yargıyı da kuşatarak, yeniden HSYK’yı değiştirerek Adalet Bakanlığı'na üstün yetkililer vererek, orayı kuşatmış, sonra siyasallaştırmış, şimdide orası AKP’lileştirmiş durumdadır. Bu güç ve bu güç alanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yoldan çıkartıyor. Konuşmalarında üslup değişmiş, yine sağda solda atıp kesiyor, bir gün süngün düşse kaçacak yer bulamazsın sen."

OK(EK/ESM) (FOTOĞRAFLI)