MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bahçelievler Türk Eğitim-Sen üyeleri ile Bahçelievler Abidin Pak Öğretmenevi'nde kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sonrası bir konuşma yapan Bahçeli, Başbakan'ın yolsuzluk operasyonu karşısındaki tavrını eleştirerek 'Benim iktidarım döneminde yolsuzluk ve rüşvet var ise sonuna kadar gidilmeli, gereği yapılmalıdır' demek dururken, üstünü örtmenin, kolluk kuvvetleri yönetmeliğini değiştirmenin, savcıları kıyıma, emniyet mensuplarını Türkiye'nin her tarafına dağıtmayı tercih etmenin anlamı ne olsa gerektir" diye konuştu.
"7 SÜLALESİNDEN HESAP SORMAYAN NAMERTTİR"
Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti:
"Bir başbakan... oğlu da dahil olmak üzere yolsuzluklarla mücadele edeceği yerde, Başbakan 'başkesen' oluyor, yolsuzluğu fark eden kimse kafasını almaya çalışıyor. Bu ülkemizi felakete götürür. Bu Adalet ve Kalınma Partisi'ne bir fayda sağlamaz. Ne kadar baskı yaparsa yapsın devletin kayıtlarına düşmüş, iz bırakmış, yolsuzluk ve rüşveti bugünkü iktidar sormaz ise namerdim iktidara geldiğimizde 7 sülalesinden sormaya".
ADALET VE KALKINMA PARTİSİ'NİN YER DEĞİŞTİRMİŞ BAKANI…
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bahçeli, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın TCK, CMK, TMK ile ilgili hazırlanan değişiklik üzerine “Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yer değiştirmiş bakanının söylediklerine inanmak mümkün değildir. HSYK'nın büyük bir değişiklikle komisyonlarda tartışıldığı ve önümüzdeki günlerde de Genel Kurula gelecek olan bu yasa teklifi henüz daha uygulamaya geçmeden, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yer değiştirmiş Bakanı'nın uygulamalarıyla 20'ye yakın savcı ve çok sayıda emniyet güçleri kıyıma uğramıştır, hepsi farklı farklı yerlere sürülmüştür" diye açıklama yaptı.
MHP GENEL KURUL'DA KARŞI OY KULLANACAK
Milleti aldatmaya, gündem değiştirmeye, yolsuzluk ve rüşvetin önünü kesmeye kimsenin hakkı olmadığını belirten Bahçeli, “Bu yasa teklifleri Genel Kurul'a geldiği zaman MHP bu yasa teklifini kabul etmeyecek, karşı oy kullanmak için mecliste üzerine düşen tarihi görevi yerine getirecektir" dedi.
GÜNDEM DEĞİŞTİRME AHLAKSIZLIĞINDAN KENDİLERİNİ KURTARMALARI LAZIM
Bahçeli yeniden yargılama konusunda, 'yine bir oyundur' diye yanıt vererek Başbakan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın 'Milli orduya kumpas kuruldu' sözlerini hatırlattı. Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:
“Bir maymuncuk sözcükle önce Genelkurmay başkalığının suç duyurusunda bulunulmasına arkasından YARSAV'ın suç duyurusunda bulunması ve arkasından bir baro başkanının sanki çok büyük işler yapıyormuşçasına yeniden yargılanma süreciyle meşgul olmaları hali yine bir gündem değişikliğidir. Eğer bunlar samimilerse bir şeyde mutabakata varacaklar: Genel Kurmay Başkanlığı, Türkiye'nin birçok kurumları, STK'lar, YARSAV, Barolar Birliği hep beraber yolsuzlukla mücadele ilk hedefimiz olmalıdır. Onda başarılı oluktan sonra diğerlerine bakabiliriz diye gündem değiştirme ahlaksızlığından kendilerini kurtarmaları lazım".
MHP lideri Bahçeli konuşmasında İstanbul Büyükşehir Beldiye Başkan adayı Rasim Acar ve Bahçelievler Belediye Başkan adayı Halim Küçükali'yi partililere tanıttı, partililerden destek istedi.