BALIKESİR'de, baharatçı dükkanına giren 1 metre 80 santimetre uzunluğundaki yılan, paniğe neden oldu. Yılanı etkisiz hale getirmek isteyen itfaiye ekipleri, 4 saatlik uğraşıdan sonra yılanı yaralı olarak yakaladı. Yılanın zehirsiz olduğu belirtilirken cinsi ve türü hakkında bilgi verilmedi.

Kasaplar Mahallesi'nde bir arsada temel kazısı sırasında yuvası kepçe darbesiyle bozulan yılan, Anafartalar Caddesi üzerindeki, Kadri Vurgun'a (53) ait baharatçı dükkanına saat 15.30 sıralarında girdi. İş yeri sahibi Vurgun ve müşteriler bir anda paniğe kapılıp dışarı kaçtı. Kadri Vurgun Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve polisi arayarak dükkanına yılan girdiğini söyledi. İtfaiyeden 4 kişilik ekip Baharatçı dükkanına kısa sürede geldi ve yılanın kaçmaması için kapıları kapatırken, polis, herhangi bir olasılığa karşı dükkanın etrafını emniyet şeridiyle güvenlik altına aldı, yoldan geçenleri uyardı.

İtfaiyeciler, kasa, masa ve rafların altına tek tek bakarak yılanın yerini saptadı. Rafın altına giren yılan yakalandı ancak son anda itfaiyecilerinelindeki kıskaçtan kurtularak başka bir rafın altına girdi. 4 saatlik uğraş sonucu yılan tekrar yakalandı. Ancak kafası sıkışan yılan rafların testere ile kesilmesinden sonra yaralı olarak yakalandı. İşyerinden çıkarılan 1 metre 80 santimetre uzunluğundaki yılanın zehirli olmadığını vurgulandı. İtfaiye ekipleri çuvala koydukları yılanı götürecekleri sırada, Dinkçiler Mahallesi, Yeni Cami yanında 90 nolu evin balkonunda yılan görüldüğü ihbarı üzerine adrese gitti. 

Dükkan Sahibi Kadri Vurgun, yaptığı açıklamada, "Söylenecek bir şey yok. Saat 15.00 sıralarında dükkana yılan girdi. Polise ve itfaiyeye haber verdim" dedi.

FOTOĞRAF