Eyüp KELEBEK- Saadet KEFAL/ESKİŞEHİR, ()- ESKİŞEHİR'de Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin kent merkezinde gerçekleştirdiği 'Bahar Şenliği Yürüyüşü'nde, Gezi Parkı protestoları sırasında uğradığı saldırıda ağır yaralanıp, 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Ali İsmail Korkmaz unutulmadı. Arkadaşları 'Ali İsmail Korkmaz, eğitim unutmaz' ve 'Hiç unutmam, hiç unutmam, hiç unutmayın, insan nasıl direnir başka, hiç unutma' yazılı 2 pankart taşıdı.
Anadolu Üniversitesi'nin çeşitli fakülte ve yüksekokullarında okuyan öğrenciler, birbirinden ilginç kıyafetler giyerek öğle saatlerinde Valilik yanındaki Arifiye Mahallesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplandı. Bahar Şenliği etkinlikleri kapsamında düzenlenen şenlik yürüyüşünde Viking kıyafeti giyip ellerinde kılıç ve balta olan öğrenciler ilgi gördü. Yürüyüş sırasında kız öğrenciler sepetlerindeki çiçekleri vatandaşlara dağıttı.
Bahar Şenliği Yürüyüşü'nde, geçen yıl Eskişehir'de Gezi Parkı protestoları sırasında uğradığı saldırıda 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ı arkadaşları unutmadı. Arkadaşları yürüyüşte  'Ali İsmail Korkmaz, eğitim unutmaz' ve 'Hiç unutmam, hiç unutmam, hiç unutmayın, insan nasıl direnir başka, hiç unutma' yazılı iki ayrı pankart taşıdı.
Öğrenciler Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Hamamyolu ve Kızılcıklı Mahmut Pehlivan caddelerinden Türkiye lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMSAŞ) önüne kadar yürüdü. Öğrenciler burada otobüslere binerek Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'ne gitti. Bahar şenliği etkinlilerinin 21 Mayıs tarihine kadar süreceği belirtildi.

EK,SK(EK/SS) (FOTOĞRAFLI)