ESKİ AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bu görevi üstlenen Mevlüt Çavuşoğlu'na destek mesajı yayınladı. 5 yıllık kendi görevi sürecinde destek olanlara teşekkür eden Bağış, mesajında şunları söyledi: "Değerli Dostlar,
Bildiğiniz gibi 26 Aralık 2013 tarihinde yaptığımız devir teslim töreniyle AB Bakanı ve Başmüzakerecilik görevimi 25 yıllık dostum, kardeşim Mevlüt Çavuşoğlu'na teslim ettim. Mevlüt kardeşimin vizyonuyla, birikimiyle bu makama güç vereceğinden zerre kadar şüphem yok. Zaten Türkiye'ye Cumhuriyet tarihinin en büyük diplomatik başarılarından birini kazandırarak daha önce AKPM Başkanlığı süresince ülkemizi yurt dışında gururla temsil etti.
Bu zamana kadar o nasıl hep benim yanımda olduysa ve Bakanlığım süresince destek verdiyse ben de her zaman Mevlüt kardeşime elimden gelen desteği vermeye devam edeceğim.
5 yıl önce Başbakan Yardımcımız Sayın Ali Babacan'dan görevi devraldığımızda AB Bakanlığı henüz müstakil bir Bakanlık değildi. 60 personelle emanet almıştık. Ama bugün sadece merkez teşkilatı olarak 350'nin üzerinde personele ulaştı. Keza Yurt Dışı Teşkilatı, Ulusal Ajans ve TÜRKAK'la beraber AB Bakanlığı ailesi her geçen gün daha da büyüdü.
AB sürecinde çok çok önemli adımları hep birlikte attık. Türkiye'nin geleceği için çok önemli olan kararları hep birlikte aldık. Hamdolsun, alnımız ak, başımız dik şekilde görevimizi devrettik. Bundan sonra bize düşen Mevlüt kardeşime destek olmak, onun yükünü hafifletmektir.
Bu vesile ile 5 yıl boyunca şahsıma desteğini esirgemeyen eşime ve çocuklarıma, Partime, Sayın Başbakanımıza, bütün çalışma arkadaşlarıma, Avrupa Birliği nezdindeki muhataplarımıza, Türkiye'nin AB üyelik sürecini destekleyen herkese şükranlarımı sunuyor, 2014 yılının size ve tüm sevdiklerinize esenlikler getirmesini dilerim."