– ORDU’da baş dönmesi ve bayılma şikayetiyle gittiği hastanede beyin ölümü gerçekleşen 43 yaşındaki Erol Ölmez’in böbrek, karaciğer ve kalbi 4 kişiye nakledilmek üzere alındı. Ölmez'in kalbi, helikopterle getirildiği Samsun Havaalanı'nda özel uçağa alınıp, Ankara'ya götürüldü.
Ordu'nun Gürgentepe İlçesi’ne bağlı Işıktepe Beldesi’nde oturan evli ve 3 çocuk babası Erol Ölmez, geçen Pazar günü bayılma ve baş dönmesi şikayetiyle Ordu Devlet Hastanesi’ne başvurdu. 4 yıl önce felç tehlikesi atlatan ve tansiyon hastası olan Erol Ölmez'in yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Ordu Devlet Hastanesi Organ ve Doku-Nakil Koordinatörü Dr. Samet Ersoy, Ölmez’in ailesine organ bağışının önemini anlatarak, nakil konusunda aileyi ikna etti.
Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden Ordu’ya gelen uzman ekip, Ölmez’in 2 böbreği, karaciğerini ve kalbini operasyonla aldı. Ölmez’in kalbinin bulunduğu organ kutusu Ankara’ya gönderilmek üzere hastaneden ambulansla karayoluyla Durugöl Spor Tesisleri’nde hazır bekleyen Sahil Güvenlik helikopterine götürüldü. Helikopterle Samsun Çarşamba Havaalanı'na getirilen kalp, burada bekleyen özel uçakla da Ankara'ya götürüldü. Ölmez'in iki böbreği karayoluyla Erzurum’a, karaciğeri ise Trabzon’a gönderildi. Hastanede bulunan Erol Ölmez’in eşi 43 yaşındaki Nursen Ölmez, oğlu 24 yaşındaki Ferdi Ölmez gözyaşlarını tutamadı. Aileyi, yakınları sakinleştirmeye çalıştı.
Dr. Samet Ersoy, organların 4 kişiye nakledilmek üzere alındığını belirterek, "Hastamız baş dönmesi ve bayılma şikayetiyle başvurmuştu. Hastamızın 4 yıldan bu yana yüksek tansiyon hastalığı da mevcut. Beyin ölümü gerçekleşti. Aile fertleriyle görüştük, organ nakli konusunda sıcak baktıklarını söylediler. Duyarlılıklarından dolayı aileye teşekkür ediyorum" dedi.
Ailesinin organ bağışı kararını çok zor aldığını, babasının kalbini taşıyacak kişiyi de tanımak istediklerini belirten Ferdi Ölmez ise, "Babam daha önce felç geçirmişti. Ne kadar hastaneye getirdiysek sonuçlar hep aynıydı. Çok genç yaşta kaybettik. Pazar günü beyin ölümü gerçekleşti. Kararı almak zor oldu, 12 saat düşündük. Düşündüğümüzde belki biz bir aile olarak üzüldük ama organlarıyla 3-5 aileyi sevindirdik diye düşünüyoruz. Dua etmeleri yeterli. Herkes gibi biz de babamın kalbini taşıyan kişiyi tanımak isteriz. Sonuçta kime hayat verdiğini görmek isteriz" diye konuştu.