BAĞCILAR’da iki otomobilin karıştığı kazada aralarında çocuklarında bulunduğu 8 kişi yaralandı. Bitişiğinde ilköğretim okulunun bulunduğu kaza yerine gelen vatandaşlar, bölgede sık sık kazaların meydana geldiğini söyleyerek yöneticilerin önlem almasını istediler.
Kaza Yavuz Selim Mahallesi, Mehmet Akif Bulvarı üzerindeki ışıklarda saat 15.30 meydana geldi. İddiaya göre Şirinevler yönüne giden içinde 3 kişinin bulunduğu 34 DDA 14 plakalı otomobilin sürücüsü Ayhan Yüksel, sola girip karşıya geçmek istedi. Yüksel’in kullandığı otomobil bu sırada karşı yönden gelmekte olan Musa Gökçek’in kullandığı içinde 5 kişinin bulunduğu 34 AN 1958 plakalı otomobil ile çarpıştı.
Çarpışmanın etkisiyle iki otomobilde bulunan aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu 8 kişi yaralandı. Yaralılara ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar yaptı. Olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Otomobillerden çıkarılar yaralılar ambulansla Bağcılar Eğitim ve Araştırma, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanelerine kaldırıldı. Kazayı duyarak olay yerine gelen bazı yaralı yakınları gözyaşlarını tutamadı.
Mahalle sakinlerinden Orhan Çeliktürk, aynı yerde iki yıl öncede oğluna bir otomobilin çarptığını belirterek, “Oğlum 6 operasyon geçirdi. Burada hem karayollarının hem de sürücülerin hatası var. Artık yetkililerin buraya el atmasını istiyoruz. İllaki bir insanın ölmesi mi gerekiyor?” diye konuştu. Bazı vatandaşlar ise bitişikte bir ilköğretim okulunun bulunduğu belirterek, belediyenin önlem alması gerektiğini ifade ettiler.
Kaza nedeniyle Yüzyıl istikametinde kapanan dereyolu, otomobillerin çekici yardımıyla kaldırılmasının ardından yeniden açıldı. Polis, 8 kişinin yaralandığı kaza ile ilgili soruşturma başlattı.