Bulut MÜLHİM/İSTANBUL, () BAĞCILAR Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açılan İnternet Bağımlılığı Polikliniği, haftada 1 gün internet bağımlılığı rahatsızlığı olan vatandaşlara hizmet verecek. Poliklinikle ilgili bilgi veren Uzman Doktor Zerrin Binbay, internet bağımlılığı farkındalılığının toplumda henüz gelişmediğini belirterek  şunları söyledi:

"İnternetin her yerde rahatça ulaşılabilir olması, giderek ucuzlaması ve yaygınlaşması aslında bağımlı kullanımı da beraberinde getirmektedir. Fakat günlük hayatın bir parçası olması sebebiyle bağımlılığı fark etmenin az oranda olduğu görülüyor. Bağımlılığı fark etmek çok kolay değil. Özellikle internet bağımlısı olan kişinin ailesinde de bunu fark etmekte gecikme olduğunu görüyoruz. Bağımlılık belirtileri internet olmadığı zaman kendini huzursuz hissetme, internet kullanırken başta planladığı zamana uyamama, bununla ilgili yalan söyleme, kendini kötü hissetmesine rağmen internet kullanmayı bırakamama ve bunun sonucunda öğrenci ise okulunda başarısızlıklarla karşılaşma, ailesi ve çevresiyle olan ilişkilerinin gitgide azalmasıdır."


"AİLELERE ÖNERİMİZ BUNUN YERİNE KONTROLLÜ BİR KULLANIMI SAĞLAMAKTIR"
Ailelerin çocuklarına interneti tamamen yasaklamasının kabul edilen bir çözüm olmadığını belirten Binbay , "Bağımlılık konusunda ailelerin en sık yaptığı işin interneti tamamen yasaklamak olduğunu ve bunun uygun olmadığına dikkat çekti. Binbay, “Bu pratikte de yapılabilir bir şey değil. Çünkü her yerde internet var. Ailelere önerimiz bunun yerine kontrollü bir kullanımı sağlamaktır. Çocuklarıyla ortak kullanım alanında interneti kullanması şeklinde anlaşmalar yapabilirler" diye konuştu.
Vatandaşlara polikliniğin kuruluş amacının anlatılması için düzenlenen konferansta konuşan Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Ahmet Yaser Müslümanoğlu ise “Geldiğimiz ortamda bulunduğumuz çağda internet hepimizin vazgeçilmez bir parçası. Eskiden bilgiye ulaşmak için aile, okul ve arkadaşlarımız vardı. Geldiğimiz noktada buna internette eklendi ve bunların içinde en etkili olanıdır" dedi.

Uzman Doktor Zerrin Binbay daha sonra konferansta vatandaşlara polikliniğin kuruluş amacı ve internet bağımlılığı hakkında bilgi verdi.

BM (MK) (FOTOĞRAF)