ÇANAKKALE'de yapılan amatör telsiz sınavı için kente gelen Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Genel Başkanı Aziz Şaşa, badana fırçalarını kullanarak oluşturduğu 'Lup' adını verdiği kısa dalga telsiz anteniyle çeşitli ülkelerdeki çok sayıda amatör telsizciyle görüştü.
Türkiye genelinde bir çok ilde yapılan sınavda 108 amatör telsizci işletme, teknik, ulusal ve uluslararası düzenlemeler konularındaki soruları yanıtladı. Sınav sonrası, TRAC Genel Başkanı Aziz Şaşa’nın Nedime Hanım Kız Meslek Lisesi'nin bahçesinde kurduğu telsiz istasyonu sayesinde, binlerce kilometre uzaklıktaki ülkelerde bulunan amatör telsizcilerle nasıl muhabere yapabileceklerini uygulamalı öğrendi. TRAC Genel Başkanı Aziz Şasa, 8 badana fırçasını kullanıp oluşturduğu 'Lup' aldı anteni kullanarak yurt dışındaki bir çok amatör telsizciy ile görüşme sağladı. TRAC Genel Başkanı Şasa, şöyle dedi:
"Çanakkale’de son iki dönemdir yapılan sınavlara ilgi büyük oldu. Birçok amatör arkadaşımız afet haberleşmesine yönelik bilgilerle donatıldığından, olası deprem ya da sel felaketinde birer gönüllü haberleşme örgütü mensubu olarak sahada görev alacak."