İZMİR, () - İZMİR’de, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, evinin bulunduğu apartmanın önünde yaşayan ve birkaç gün ortadan kaybolup ağır yaralı halde dönen sokak kedisinin kopan ön sol bacağına protez taktırıp, yeniden yürümesini sağladı.
CHP’li Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın, evinin bulunduğu apartmanın önünde yaşayan sokak kedisi, bir süre önce ortadan kayboldu. Birkaç gün sonra, kan revan içinde geri geldi. Başına ne geldiği anlaşılamayan kedinin ilk tedavisini Karşıyaka Belediyesi Veteriner Polikliniği’nde yaptıran Başkan Durak, kopan sol ön bacağı için de arayışa girdi. Bostanlı semtindeki özel kliniğin sahibi veteriner hekim Onur Derincegöz ile Abidin Atasoy, Başkan Durak’a sevimli sokak kedisini tedavi edebileceklerini söyledi.
İlk kez uygulandığı belirtilen bir yöntemle, önce, kedinin kopan bacağındaki kemiğe implant yerleştirildi, bir ay sonra gerçekleştirilen ikinci operasyonla da, özel çizme şeklindeki protez takıldı. Yapılan operasyonlara çok hızlı uyum sağlayan ve 4 yaşında olduğu sanılan sevimli kediye, tedavi sürecinde bir de isim verildi. Kliniğe gelen hayvanseverlerden biri tarafından, protezli kediye, Fransızca’da 'Çizmeli Kedi' anlamına gelen 'Le Chat Botte' adı verildi.
Protez takılmasının ardından yürümeye başlayan kediyi ziyaret eden Karşıyaka Belediye Başkan Cevat Durak, “Başına ne geldiğini bilmiyoruz. Bir gün ansızın ortadan kayboldu. Geri döndüğünde ise çok ağır yaralıydı. Karşıyakalı gencecik iki veteriner hekimimiz imdadımıza koştu. Le Char Botte bugün yeniden koşup oynayabiliyor. Dünyada ilk kez gerçekleştirilen bu yöntem, sokaklarda acı olaylar yaşayan can dostlarımıza umut olacak” dedi.
Başkan Durak, hayvanseverler bir de çağrıda bulunarak, “Le Chat Botte çok zeki bir kedi. Operasyon sonrasında artık sokakta yaşaması çok kolay olmayacak. Bu nedenle sahiplenilmesi gerekiyor. Onu yuva sahibi yaptığım zaman içim rahatlayacak” diye konuştu.

(AÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)