Ezgi ÇAPA - Özkan ARSLAN/İSTANBUL, () AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu Sütlüce'de bulunan AK Parti İl Başkanlığı binasında seçim sonucunu bekleyen kalabalığa seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı. İstanbul seçmeninin iradesini sandıkta ortaya koyduğunu ifade eden Babuşçu "Biz bundan önce de çok farklı manipülasyonlarla karşı karşıya kaldık. Bu seçimi yerel seçimin çok ötesine taşımak isteyen çok ötesinde sonuç elde etmek isteyenler bu seçimle İstanbul'da bir kere daha kaybettiler" dedi.

Okullarda sayım ve tasnif işleminin devam ettiğinin altını çizen Babuşçu "Her noktada okulda katta sandıkta sorumlu olan arkadaşlarımız, üstlendikleri sorumluluğun farkında olarak sürekli sonuçları aktarıyorlar. O sonuçlardan elde edilen verilere göre bir kere daha ifade ediyorum ki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Partiyle devam ediyor" dedi.

Seçim sonuçlarının sükünetle takip edilmesi telkininde bulunan Babuşçu konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Son gülenin iyi güleceği anlayışı içinde sükünetle sonuçları takip ederiz. Bize akan sonuçlar neticeyi kesin tayin ettiğinde yine coşkuyu bayram coşkusuyla yaşarız. Bu seçimin 2 kaybedeni var. Birincisi AK Parti karşısındaki cephe içinde yer alanların tamamı, ikincisi CHP adayı olarak ortaya çıkan ama bize göre o cephenin adayı olan Mustafa Sarıgül. AK Parti karşısında yenilgiyi tadan ve kendisi açısından başarı sayan Kılıçdaroğlu genel merkeze yürüdü. Şimdi AK Parti Sarıgül'e de yenilgi tattırarak CHP Genel Merkezi'ne gönderiyor."

EÇ (MK) (FOTOĞRAF)