Süleyman KAYA / İSTANBUL, () YENİKAPI’da, denizi doldurularak yapılan miting alanında hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Alanda ilk mitingi ise 23 Mart Pazar günü AK Parti'nin yapacağı belirtildi. Miting alanının gezen AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu son kontrolleri yaptı. Aziz Babuşcu, "Mitinge 1 milyon üzerinde katılım olacağı çok açık" dedi.
Miting alanına gelerek son takip eden AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, gazetecilere burada açıklamalarda bulundu. Pazar günkü mitinge katılımın 1 milyonun üzerinde olacağı tahmininde bulunan Babuşcu, “Kazlıçeşme’deki mitingleri anımsadığımızda burası daha büyük ve düzenli. Bu meydanda ilk mitingi de biz yapacağız. Zaten bu miting alanında AK Parti’den başka bir partinin miting yapacağına cesaret edeceğini zannetmiyorum. Sayısal rakamlara hiç takılmam. Pazar günü 1 milyonun üzerinde bir katılımın olacağı çok açık. Burada yaklaşık 250 dönüm miting alanı olarak değerlendirebileceğimiz bir alan var. Kazlıçeşme’deki alana göre daha düzenli. Ulaşım açısından da daha rahat” dedi.
1 milyon 250 bin kişilik kapasiteye sahip olan miting alanının 378 bin metrekaresinin yeşil alan olarak kullanılacağı öğrenildi. Alanın 31 milyon TL'ye mal olduğu belirtildi.

SK(BB) (FOTOĞRAFLI)