Ramazan İMRAĞ/CİZRE(Şırnak), () - ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde BDP'den Belediye Başkanlığı'nı kazanan 27 yaşındaki Leyla İmret, ilçenin ilk kadın belediye başkanı oldu. Henüz 5 yaşındayken babasının çatışmada öldüğü Cizre'ye Belediye Başkanı seçilen İmret, "Buna inanıyorum ki Cizre gibi bir yerde kadının olması her yerde bir renktir. Rengi ve kendimizi her şekilde göstereceğiz" dedi.
Cizre'de BDP'den Belediye Başkanlığı'nı kazanan 27 yaşındaki Leyla İmret, bugün partililerle birlikte seçim zaferini halaylar çekerek kutladı. Cizre'de 36 bin 403 oyla ve yüzde 83 oy oranıyla rekor kıran İmret, Cizre'nin de ilk kadın belediye başkanı oldu.
Cizre'de 1992 yılında güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada arada kalan babası Yahya İmret'in ölümünün ardından, Leyla İmret ailesi ile birlikte ilçeden göç ederek, önce Mersin'e, ardından da Almanya'ya yerleşti. Almanya'nın Bremen kentin yaşayan Almanca ve İngilizce bilen Leyla İmret, 2013 yılında kesin dönüş yaparak BDP'nin Cizre Belediye Başkan adayı olarak oldu. Dün yapılan seçimlerde Cizre Belediye Başkanlığı'nı kazanan BDP'li Leyla İmret, bugün partililerle birlikte seçim zaferini kutladı.
Yöresel kıyafetler giyen Leyla İmret, kadınlarla birlikte davul zurna eşliğinde halaylar çekti. Almanya'da iken hayalinin hep Cizre'ye dönmek olduğunu söyleyen İmret, "Seçimlerde bana gönderilen ilgi ve rekor kırmam onur vericidir. Cizre gibi değerli bir şehirde aday oldum, halka tarafından seçilmem ayrı bir sevinç ve onur vericidir. Tabi ki buna layık olmak istiyoruz. Çok kişi çok genç başladığımı söylüyor. Bizim partimizde genç bir parti, biz de genç olarak başaracağımıza inanıyoruz. Her zaman Cizre'de kadınlar kendini ispat etmişler. Buna inanıyorum ki Cizre gibi bir yerde kadının olması herde bir renktir. Rengi ve kendimiz her şekilde göstereceğiz" dedi.
Cizre'de ilk kadın belediye başkanının kazanmasının tarihi olduğunu ve kendisine de onur verdiğini söyleyen İmret, "Ben 5 yaşındayken bir olay geçti başımızdan. Ailemiz dağıldı, onun için ben hatırlamıyorum fazla. Tek hatırladığım şey savaş ve kötü hatıralardır. 7 yaşında Almanya'ya göç ettim ve buraların hasreti her zaman içimde vardı. 3013 yılında kesin dönüş yaptım, belediye başkanı olmak için değil, kendi memleketimize yaşamak için geldim. Nasip böyle oldu. Babamı hatırlamıyorum fazla, 21 seneden sonra babamın mezarlığına gittiğim de içimden bir his geçti. İçimde bir his oldu kendi memleketimden, kendi doğduğum yerdir uzak durmak istemedim. Öyle bir karar verdim ve şimdi halk tarafından seçildiğim için çok mutluyum" dedi.

Rİ(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)