SAMSUNLU işadamı ile Japon annenin 2.5 yaşındaki oğlu Aslan Kürek Yamaşita'ya sünnet edildi. Budist olan anne 34 yaşındaki Yumi Yamaşita, Japonya'da da ailelerin sağlık için çocuklarını sünnet ettirdiğini söyledi.
Samsun'da oturan 32 yaşındaki Mustafa Kürek, 5 yıl önce Japonya'ya akrabalarının yanına ziyarete gitti. Ardından da buraya yerleşerek çalışmaya başladı. Anaokulu öğretmeni olan Yumi Yamaşita ile tanışarak arkadaş oldu. Birbirlerine aşık olan gençler kısa süre sonra evlendi. Çiftin, 2.5 yıl önce 'Aslan' adını verdikleri bir erkek çocukları dünyaya geldi. Çocuklarını Japon, hem de Türk kültürü ile yetiştiren aile, ilk kez hep birlikte Samsun'a geldi. Memleketine gelen baba Mustafa Kürek, 2.5 yaşındaki oğluna Türk geleneklerine göre sünnet düğünü yaptı. Özel bir hastanede sünnet edilen küçük çocuğa sünnet elbisesi giydirildi. Mustafa Kürek, oğlunun iki kültürü de öğrenmesini istediklerini anlatırken şöyle konuştu:
"Oğlum hem Japon, hem Türk kültür ve dilini öğrenecek. Şu an az bir şeyler konuşmasına rağmen kelimeleri Japonca ve Türkçe karışık söylüyor. Eşimle konuşup geleneklerimizi anlattım. Çok sayıda Japon aile de sağlık için çocuklarını sünnet ettiriyor. Ancak bizim gibi tören veya düğün yapılmıyor. Eşimle konuşarak oğlumuzu memleketimde sünnet ettirmeye karar verdik."
Budist anne Yumi Yamaşita ise, "Sünnet Japonya'da da yapılıyor. O yüzden karşı çıkmadım. Ama biraz tedirgin oldum" diye konuştu. 

İA(MS/İD) (FOTOĞRAFLI)