MANİSA'nın Soma İlçesi'nde meydan gelen maden faciasında hayatını kaybeden ve Erzurum'un Aşkale'de toprağa verilen 45 yaşındaki Semayil Aktaş'ın 9 yaşındaki oğlu Furkan'ın sınıf arkadaşları, Soma'daki öğrencilere mektup yazarak "Kalbimiz sizinle" dediler.
Soma'da maden ocağında 13 yıl çalıştıktan sonra 2009 yılında emekli olan ve ailesini memleketi Erzurum'a gönderen Semayil Aktaş, çocukları 16 yaşındaki Murat, 12 yaşındaki Zeynep ve Furkan'ı daha iyi şartlarda okutabilmek için çalışmaya devam etti. Aktaş, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybetti. Erzurum'un Aşkale ilçesine bağlı Çatören köyünde toprağa verilen Semail Aktaş'ın en küçük oğlu Furkan Aktaş'ın Aşkale ilçe merkezindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda okuyan 6/C sınıfındaki arkadaşları Soma'da yaşamını yitiren işçi çocukları için bir mektup yazdı. Posta ile gönderilen ortak mektubu öğrencilerden Dilek Öztürk, bugün sınıfta okudu. Mektup şöyle:
KALBİMİZ SİZİNLE SOMA
"Sevgili Arkadaşlar; şu anda sizlerin ne kadar üzgün olduğunu biliyoruz. Şu an dünyamız kap karanlık. Sizin yanınızda değiliz, ama dualarımız hep sizinle. Sakın kendinizi yalnız hissetmeyin. Sizler yalnız değilsiniz, bizler her zaman sizlerin yanınızdayız. Bizler de çok üzgünüz. Sınıfımızdan Furkan Aktaş babasını Soma'daki maden kazasında kaybetti. Soma faciası yüzünden sınıfımızdaki herkesin göz yaşı tükendi. Sizin ve bizim elimizden gelen dua etmek. Vefat edenlerin ailelerine Allah'tan sabır diliyoruz. Hastanedekilere acil şifalar dileriz. Maden ocağında mahsur kalanların ise bir an önce bulunmasını temenni ediyoruz. Şimdi aklımız ve kalbilimiz sizinle Soma."

Tİ(KS/AAA) (FOTOĞRAFLI)