BALIKESİR'de Organ Bağışı Haftası nedeniyle düzenlenen panelde duygulu anlar yaşandı. Dokuz ay önce babasının organlarını bağışlayan 17 yaşındaki Aylin Çatalbaş, Vali Ahmet Turhan'ın sunduğu plaketi alırken hem büyük bir gururu yaşadı, hem gözyaşı döktü.
Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü Organ Bağışı Haftası nedeniyle Salih Tozan Kültür Merkezi'nde panel düzenledi. Vali Ahmet Turhan'ın da katıldığı panelde doktorlar sunumlarını yaparken, ölen yakınlarının organlarını bağışlayan ailelere de plaket verildi.
Babası Mustafa Çatalbaş'ı dokuz ay önce kaybeden Aylin Çatalbaş da kardeşi Görkem'le plaketini almak için sahneye çıktı. Vali Turhan törende hem baba acısını hem de büyük bir gururu yaşayan genç kıza plaketini verdikten sonra organ bağışının önemini anlatmaya başladı. Vali Turhan “En güzel iyilik herhalde organ bağışıyla yapılan iyiliktir. Bu iyiliği yapan, organlarını bağışlayan insanlara Allah rahmet eylesin. Geride kalan ailelerine de çok teşekkür ediyoruz. Ülkemizde binlerce insan organ bağışı bekliyor. Bunda organ bağışının doğru anlatılmamasının da etkisi var” dedi. Vali Turhan, topluma örnek olmak için organlarını bağışlayacağını açıkladı. Bu arada iyice duygulanan Gülşah gözyaşlarını tutamadı ve ağlamaya başladı.
Aylin yine gözyaşları içinde babasının ölümünü ve organları nasıl bağışladıklarını anlattı. Genç kız şunları söyledi:
“Biz Gönen'de yaşıyoruz. Babam da Gönen Termal Otel'de çalışıyordu. Geçtiğimiz şubat ayında sömestir tatilinde anneannemin yanına Balıkesir'e gezmeye gelmiştim. Babam mesai bitiminde aniden rahatsızlanmış. Beyin kanaması şüphesiyle Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne gönderdiler. Üç gün iki gece yoğun bakım ünitesinde kaldı. Sonra beyin ölümünün gerçekleştiğini söylediler. Organlarını bağışlayıp bağışlamayacağımızı sordular. Ben başta babamın organlarının verilmesini istemedim. Doktorlar bana organ bağışının önemini anlatıp, bilgilendirdi. Ben de anneme 'Babam artık yok ama organlarıyla başka insanlara hayat verebilir' dedim. Sonra annemle beraber babamın organlarını bağışladık. 46 yaşında vefat eden Mustafa Çatalbaş böbrek ve karaciğeriyle üç hastaya can verdi. Şimdi bu kararımın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anladım.”