MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ndeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'dan tandem (ikili) uçması için 60'a yakın yeni pilota 'T2' sertifikası verilmesine karşı çıkan 140 yamaç paraşütü pilotu, bunun yamaç paraşütü kazalarını arttıracağını öne sürerek uçuşları durdurma kararı aldı.
Ölüdeniz Mahallesi'ndeki 1965 rakımlı Babadağ'dan uçması için 60'a yakın pilota, Türk Hava Kurumu (THK) tarafından Ticari Tandem Sertifikası (T2) verilmesi, yamaç paraşütü pilotlarının tepkisine yol açtı. Yeni belge alan deneyimsiz pilotların Babadağ'dan uçuş yapmasının kazalara davetiye çıkaracağını savunan pilotlar, yarın Babadağ'dan yapılacak uçuşları durdurma kararı aldı. Randevu alınması durumunda paraşüt pilotlarından oluşan bir heyet Muğla'ya giderek Vali Hakan Güvençer ile konuyu görüşecek. Heyet, görüşmede Babadağ'ın hava koşullarını bilmeyen ve uçuş tecrübesi olmayan pilotların uçuşuna sınırlama getirilmesini isteyecek.
"BELGE ALAN PİLOTLAR TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE UÇABİLİR"
THK'nın Türkiye'de havacılığı geliştirmek için çalıştığını anlatan THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya, T2 belgesi almak isteyen pilotların mayıs ayı başında Eskişehir'deki İnönü Havacılık Eğitim Başkanlığı'nda eğitime tabi tutulduğunu söyledi. T2 belgesi almak isteyen 62 kişinin başvurduğunu belirten Özkaya, bu belgeyi alan pilotların Türkiye'nin her yerinde uçabileceğini kaydetti. THK'nın bu kursları açmasının zorunlu olduğunu dile getiren Özkaya, talep gelmesi durumunda yeni kursların da açılabileceğini ekledi.

ET(HA/İD) (FOTOĞRAFLI)