MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde oturan evli ve 3 çocuk annesi 30 yaşındaki Yeliz Bakar, 13 yıldan bu yana tandem (ikili) yamaç paraşütü pilotluğu yapıyor. Eşi de paraşüt pilotu olan Babadağ'ın tek kadın tandem pilotu Bakar, cesurca gökyüzünde süzülüyor.
Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'nde oturan Yeliz Bakar, uçuş tutkusunu birçok kişinin cesaret edemeyeceği tarzda sürdürüyor. Küçük yaştan itibaren uçma tutkusuyla büyüyen Bakar, 17 yaşında ailesinin özel izniyle Eskişehir'de paraşüt pilotluğu eğitimine katıldı. 2 yıl boyunca yamaç paraşütüyle single (tekli) uçuşlar yapan Bakar, daha sonra belge alarak ikili uçuşlara başladı ve 2003 yılından bu yana bunu sürdürüyor. 3 çocuk annesi Yeliz Bakar, doğum nedeniyle yamaç paraşütüne 3 kez ara verdi. Son olarak 2011 yılında pilotluğa ara veren Bakar, bu yıl Babadağ'a döndü. Tatil bölgesi Ölüdeniz'de yamaç paraşütüyle yerli ve yabancı tatilcileri uçuran Bakar, 1965 rakımlı Babadağ'dan ikili uçan 140 yamaç paraşütü pilotu arasında tek kadın pilot olarak dikkati çekiyor.
"YARIM SAATLİĞİNE BİR KUŞSUNUZ"
Eftelya şirketinde çalışan Yeliz Bakar, dikkatli olunduğu sürece yamaç paraşütünün güvenli bir spor olduğunu, uygun hava şartlarında kaza yapma olasılığı bulunmadığını bugüne kadar da hiç kaza yapmadığını anlattı. Yamaç paraşütüyle uçmak isteyenleri Babadağ'a davet eden Bakar, şöyle dedi:
"Babadağ'a çıkana kadar yarım saat yol sürüyor. Zirveye çıktığımızda paraşütlerimizi açıyoruz. Birkaç adım attıktan sonra süzülüyoruz ve uçuş başlıyor. Ondan sonra yarım saatliğine de olsa bir kuşsunuz, havada uçuyorsunuz."
"KADINLAR TANDEME YÖNELMİYOR"
Ölüdeniz'de tandem uçan tek kadın pilot Bakar, "Şu an tekli uçan kadın pilotlarımız var, ancak birçoğu devam ettirmiyor. Biraz uçtuktan sonra bırakıyorlar. Evlilik ya da çocuk etken olabilir. Ben de evliyim, 3 çocuğum var. Doğumlarda uçuşlara ara verdim, sonra tekrar mesleğime döndüm" diye konuştu.
Yeliz Bakar'ın pilotluğunda Babadağ'dan yamaç paraşütüyle atlayan Rus Lina Antony, uçuşun gayet güzel geçtiğini dile getirerek Bakar'a teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI