BAŞBAKAN Yardımcısı Ali Babacan, Kayseri'de AK Parti İl Teşkilatı'nda partililere yaptığı konuşmada, rehavete kapılmadan seçimlerin son gününe kadar çalışmaları uyarısında bulundu. AK Parti'nin model olduğunu ve geniş bir çoğrafyada örnek alnıdğını ifade eden Babacan, ’’Örnek alınan, tecrübelerinden istifade edilen ülke haline geldik. Yardım alan Türkiye statüsünden, yardım eden ve yükselen bir ülke düzeyine geldik" dedi. 
Sanayiciler Gecesi'ne katıldıktan sonra dün geceyi Kayseri’de geçiren Başbakan yardımcısı Ali Babacan, AK Parti İl Teşkilatı'nda partililere hitap etti. AK Parti Kayseri milletvekilleri Mustafa Elitaş, Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer,İl Başkanı Ömer Dengiz,Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda konuşan Ali Babacan, Kayseri’de gece geç saate kadar iş dünyasının isimleriyle samimi bir sohbet yaptıklarını, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye de 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulunduğunu anlattı. 
'SEÇİMDE REHAVET OLMAZ'
Özhaseki'yi kutlayan Babacan, "Allah yar ve yardımcısı olsun. Yerel seçimlere sizlerle birlikte iyi hazırlanacağız. Seçimde rehavet olmaz. Türkiye’nin gündemi hızla değişiyor. Vatandaşın aklını karıştıracak şeyler ortaya atılıyor. O nedenle seçime kadar partimizin hedeflerini, ilkelerini, hükümetimizin hedeflerini, belediyelerimizin yaptıklarını bıkmadan usanmadan anlatmak gerekiyor. Aynı suyun damladığı gibi herşeyi tek tek anlatın. Başbakanımız da aynı anlayışta. Son dakikaya kadar bu seçim sürecisinde yoğun şekilde çalışalım. Yaptıklarımızı yapacaklarımızı anlatacağız. Bizlerin bile bazen çok önemli gelişmelerden haberimiz olmuyor. Hükümetimiz ve belediyemiz o kadar çok çalışma yapıyor ki içinde olan arkadaşlarımız bile, bazı şeyleri bilemiyor. Yaptıklarımızı halkımıza anlatmak, doğruları anlatmak, aldatan da, aldanan da olmamak gerekli" dedi.
'AK PARTİ GENİŞ BİR COĞRAFYADA MODEL'
AK Parti'nin kurumsal bir hale geldiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Babacan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Partimizin adını aynen veya değiştirerek alan, ilkelerimizi benimsemiş onlarca parti oldu çevremizdeki ülkelerde. Partimize gelip gidiyorlar. AK Parti modeli sadece Türkiye de değil geniş bir coğrafyada örnek alınıyor. Bu biz herşeyi yaptık işimiz tamam anlamına gelmez. Kendimizi sürekli yenileyip, durmadan yolumuza, yeni hedeflere, ilkelere beraberce yürümeliyiz. Dünyada zor bir dönemden geçiyoruz. Bir yanda Avrupa’da ekonomik kriz sürüyor. Avrupa bir savaştan çıkmış gibi büyük bir borç yükünün içinde. Moralleri bozuk. Güvenin olmadığı yerde ekonomi büyümez. Güven varsa vatandaş rahatlıyor, yatırımlar geliyor. Güven olmayınca vatandaş ve şirketler elindeki parayı harcamıyor, yatırıma dönüştürmüyor. Avrupa, Amerika ve Japonya’daki en büyük sorun, güven krizidir. Türkiye çok şükür hamdolsun iyi durumda. Tüm güven seviyesi, devlete hükümete en üst düzeyde. Ekonomimizin çarkları makul hızla dönüyor. Türkiye’de yatırımlar devam ediyor. Bankacılık sistemi sapa sağlam. Halkımızın geleceğe güveni, günlük yaşantısı normal devam ediyor. Özellikle birkaç yıldır güven ortamının etkisiyle halkımız kredi çekip, harcamalar yapıyor. Bazen de, bu harcama ve kredilere tedbirler alıyoruz. Arkadan gelecek sıkıntıları önlemek için. Bugünü ve yarını, geleceği düşünüyoruz. Türkiye, kökleri derinde olan bir ülke. Yüzlerce yıllık devlet yapısı ve geleneğin biz devamı olduğumuzu kabul ediyoruz. Dolaysıyla hedefimiz seçimlere göre değil ,2023 ve 2053'‘lü yıllara diyoruz ve o tarihleri göz önünde bulundurup bu kararları alıyoruz. Birçok ülkeyle tecrübe paylaşım programı başlattık. Türkiye olarak, Dünya Bankası işbirliğiyle 20 ülkede çalışma yapıyoruz."
'ÇEŞİTLİ ÜLKELERE 2,5 MİLYAR DOLAR YARDIM YAPTIK'
Türkiye’nin artık yardım alan değil, yardım yapan bir ülkeye dönüştüğünü söyleyen Babacan, ’’Örnek alınan, tecrübelerinden istifade edilen ülke haline geldik. Yardım alan Türkiye statüsünden, yardım eden ve yükselen bir ülke düzeyine geldi. Çeşitli ülkelere, 2,5 milyar dolarlık yardımda bulunduk. 70 cente muhtaç Türkiye 2,5 milyar dolar yardım yaptı. Dünyada kriz yaşayan ülke çok IMF kredi verecek. 'Türkiye olarak durumunuz iyi, geleceğiniz sağlam, kriz yaşayan ülkeler için oluşturulan fona yardım edin' dediler, 5 milyar dolarlık bir kaynağı IMF’ye açtık. İhtiyaçları olunca limit 5 milyar dolar olmak üzere yardım yapacağız. Örneğin Mısır'la 2 milyar dolar önce 2 milyar dolar sonra olmak üzere iki aşamalı yardım yapacaktık ama son gelişmeler nedeniyle askıya aldık. Türkiye nereden nereye geldi. Gönüllü teşekküllerimizin yaptıkları bağışlar da cabası. Türkiye’nin dört bir yanından kurban bağışları yurdun dört bir yanına ulaşır hale geldi. Dışa açık, dışa entegre ülke olduk. Filipinlerde kasırga oldu,felaket oldu. Bizim bir kargo uçağımız içi yardım malzemeleri dolu olarak Başbakan yardımcımız Beşir Atalay’la birlikte oraya gitti. Dünyada nerede sıkıntı olursa Türkiye olanakları nispetinde oraya koşuyor. Bunları yaparken, içerdeki sosyal politikalar da önemli. Türkiye, yapılan belirlemelere ve verilere göre gelir dağılımı dengeli 5 ülkeden berisidir. Bu çok önemli başarıdır. BM ve Dünya Bankası yoksulluk rakamlarının altında Türkiye’de insan yok" dedi.
'EĞİTİMDE PERFORMANSI ÖLÇME VE ÖDÜLLENDİRME YAPACAĞIZ'
Babacan, Türkiye’de ilaç fiyatlarının 70 kuruşa kadar indiğini, bunun kendiliğinden olmadığını belirterek ’’9 kez ilaç toplantısı yaptık. İlaç masraflarımız ülke olarak kontrol altında. Doktorlarımıza performans getirdik. Kim ne kadar çok iş üretirse, o kadar para kazanmaya başladı. Sayısal, niceliksel ve niteliksel özelliklere dikkat ediyoruz. Eğitimde de bunu yapıyoruz. İnsanların performansı ölçülmüyor. Çalışanla çalışmayan bir tutuluyorsa, kıyısından köşesinden iş yapanlara aynı davranılıyor ve karşılığını alıyorsa, olmaz. Eğitimde de performansı ölçme ve ödüllendirme yapacağız. Eğitime öğretmenler açısından yarışma ve rekabeti getireceğiz. Herkes biraz dikkat edip yaptığı işi iyi yapacak. Takdir de edilecek. Önümüzdeki dönemde bunu yapacağız ve eğitimin kalitesini yükselteceğiz. 900 bin öğretmenimiz var. Ne olursa olsun bunları gerçekleştirmemiz lazım’’ diye konuştu.
Ali Babacan daha sonra Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek AK Parti'den yeniden aday olan Mehmet Özhaseki'yi kutladı, Erciyes Master Planı'nın Kayseri'ye ve ülkeye getireceği yararları anlattı.