KAYSERİ Barosu’nda stajlarını başarıyla tamamlayan avukatlar ruhsatlarını aldı. Ruhsat alan isimler arasından yaklaşık 30 yıldır kimya mühendisi olarak çalışan 61 yaşındaki Güneş Solak ilgi çekti. Güneş Solak, babasının vasiyeti üzerine hukuk eğitimini tamamladığını söyledi.
Kayseri Barosu’nda stajlarını başarı ile tamamlayan 3 avukata, ettikleri yeminin ardından ruhsatları verildi. Ruhsat töreninde konuşan Baro Başkanı Fevzi Konaç, "Avukatlık mesleği gittikçe zorlaşıyor ama cesaretiniz kırılmasın. Çünkü rızık Allah’tandır" dedi. Ruhsatlarını alan avukatlar arasında 61 yaşındaki Güneş Solak dikkat çekti. Siyaset ve sosyal faaliyetlerin Kayseri’de önde gelen isimlerinden olan Güneş Solak, liseyi bitirdikten sonra 1969 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi’ne kaydını yaptırdığını ancak tıp fakültesini bitirme arzusu nedeniyledevam etmediğini belirterek şunları anlattı:
"Denedim ama Tıp Fakültesi’ni az puanla kaybettim. Daha sonra 1974 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Kimya bölümünü kazandım ve eğitimimi tamamladım. Yaklaşık 30 yıldır da bu alanda faaliyet gösterdim. 2009 yılında Babam Kazım Solak, bana 'kızım, bizim arsa, tarla ile ilgili bir sürü davamız var. Keşke, İstanbul’da yazıldığın Hukuk Fakültesi’ni bitirip avukat olsaydın. Bizim davalarımıza girip, kazansaydın' diye sözler sarf etti. Bu sözlerden çok etkilendim. Bu konuşmadan yaklaşık 2 ay sonra da babamı kaybettim. Bunun üzerine aftan da yararlanarak, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrenci İşleri’ne başvurdum ve eğitimimi tamamladım. Yani baba vasiyetini yerine getirdim."
Güneş, daha sonra avukatlık cübbesini giydi ve Baro rozetini taktı. Ardından da Avukatlık yeminini ederek, mesleğe ilk adımı attı.
Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç da, Güneş Solak’ın 'Okumanın yaşı yoktur' dedirten azmi ile herkese örnek olduğunu söyledi. Anne Kevser Solak ise kızıyla gurur duyduğunu ve çok mutlu olduğunu dile getirdi.