KAYSERİ'de Çataloğlu kardeşler, 15 yıl önce okul yaptıramadan yaşama veda eden babaları Mustafa Çataloğlu'nun vasiyetini yerine getirerek,  24 derslikli ortaokul yaptırmak üzere Valilikte protokol imzaladı.
Merkez Melikgazi İlçesi Esentepe Mahallesi’ne yapılacak okul için valilikte  Vali Orhan Düzgün ve Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ile hayırsever işadamları Halit ve Osman Çataloğlu kardeşler arasında protokol imzalandı. Vali Düzgün,  babalarının vasiyetini yerine getiren Çataloğlu kardeşlere teşekkür etti. Düzgün, "Okul ile ilgili arsa ve benzeri işlemler tamamlandı. Bundan sonra okulun projesi ve belediyeden imarla ilgili işlemler tamamlandıktan sonra okulun inşaatına başlanacak. İnşaallah bu okulda öğrenciler eğitime devam ettiği sürece hayırseverlerin hayır defterleri ilelebet kapanmayacak" dedi.
Hayırsever kardeşlerden  Halit Çataloğlu da babasının 15 yıl yaşamaıveda ettiğini hatırlatırken şöyle devam etti:
"Babamızın gönlünden geçip de yapamadığı bize nasip oldu. Bundan çok mutluyuz. O günkü şartlarda babamız 5 derslikli bir ilkokul yaptırmayı düşünüyordu. Şimdi biz, bunu 24’e çıkarttık. Okul yaptırmak da bugüne nasip oldu. Çok mutluyuz.” diye konuştu. İmzaların atılmasının ardından günün anısına imzada kullanılan kalem, hayırseverlere hediye edildi. Vali Düzgün, "Bu protokolün ilk şahidi bu kalemi size hediye ediyoruz."

FOTOĞRAFLI