NİĞDE Sosyal Güvenlik (SGK) İl Müdürü Adil Demir, 55 kadının ölen babalarının maaşını alabilmek için eşinden anlaşmalı olarak boşandığını tespit ettiklerini belirterek, bugüne kadar ödenen maaşların, yasal faiziyle geri alınacağını söyledi.
Niğde'de eşinden boşandıktan sonra ölen babalarının maaşlarını almaya başlayan kadınlarla ilgili bir araştırma yapan SGK İl Müdürlüğü, boşanan kadınlardan birçoğunun boşandığı eşiyle birlikte yaşamaya devam ettiğini saptadı. İl Müdürü Adil Demir, 55 kadının bu şekilde ölen babasının maaşını aldığını belirterek, "Maaş bağlamadan önce boşandığı eşi ile beraber yaşayıp yaşamadığını tetkik ediyoruz. Şayet süreç uzayacaksa maaşlarını bağlayıp tetkikimizi daha sonraya bırakabiliyoruz. Bu tetkik neticesinde boşandığı eşiyle beraber yaşadığını tespit ettiğimiz kişilerden o zamana kadar ödenen maaşları faiziyle geri isteniyor ve bağlanmış olan maaşları da durduruluyor. Bununla beraber zaman içerisinde geriye doğru yasa tarihinden önce de bağlanan maaşları tetkik edip onların da boşandıkları eşleriyle beraber yaşayıp yaşamadıklarını kontrol ediyoruz" diye konuştu. Demir, 2013 yılı içerisinde maaş bağlanan kadınlardan 55'inin maaşının kesildiğini kaydederek şunları söyledi:
"Kesilen maaşlardan dolayı da geriye dönük almamız gereken kurum giderlerini de tahsil ediyoruz. Vatandaşlarımıza buradan çağrımız böyle bir yolu deneyeceklerse buna tevessül etmemeleri daha sonradan aile birliktelikleri bozulacak, hem de kendilerine ödenen maaş varsa bu da geri istenecektir. Biz SGK olarak bu konuyu çok detaylı olarak araştırıyoruz. Bizim kontrol ve denetimle görevli personellerimiz var. Bunların çalışmalarıyla, jandarma ve polisin çalışmalarıyla saha araştırması yaparak bunları tespit ediyoruz."