ERZURUM'un Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanmaları için okullara giderek kitap dağıtıyor.
Merkez Aziziye ilçesi Kaymakamlığı'na geçen yılın ağustos ayında atanan Zafer Öz, okumanın önemli bir alışkanlık olduğunu, bunu bireylere küçüklükten itibaren aşılamak gerektiğini söyledi. Göreve geldiği günden itibaren ilçedeki ilk, ortaokul ve liselerin kütüphanelerine eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla 10 bin kitap kazandırıldığını anlatan Kaymakam Öz, 'Dünyayı yöneten kalem, mürekkep ve kağıttır' özdeyişiyle okumanın önemine vurgu yaptı. Okullara giderek yaklaşık 4 bin öğrencinin geleceğe daha özgüvenli bakabilmeleri için Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil'in 'Gençlerle Başbaşa' kitabını hediye eden Kaymakam Öz, hayatta başarılı olmanın en önemli yolunun kitap okumaktan geçtiğini kaydetti.
Kitaplarla birlikte öğrencilere özel olarak tasarladıkları kitap ayraçlarını da hediye eden Zafer Öz, "Meslek sahibi olmak yeterli değil. Bütün işlerde başarılı olmanın yolu kitap okumaktan geçer. Okumak insanın güvenini artırır ve olaylara farklı açılardan bakma yeteneği kazandırır. Okuyan insanların kelime hazinesi genişler. Bu da insanlarla iletişimlerini kuvvetlendirir ve sosyal alanda daha gelişmeyi sağlar. Kitap bir milletin geleceğidir. Kitap okumayan bir millet karanlığa gömülmeye mahkumdur" diye konuştu.