Yüksel KOÇ - Arzu KAYA / İSTANBUL, () Sanıkları arasında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu Şike Davası'nın düştüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayı incelemeye başladı. Mahkemenin, öncelikle Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılama ve infazın ertelemesi konusunda yaptığı başvuruyu değerlendireceği öğrenildi.
Şike Davası'nın görüleceği 13. Ağır Ceza Mahkemesi, öncelikle kaldırılan Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli kararını inceleyeceği, ardından da Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin 17 Ocak 2014 tarihli onama kararını inceleyeceği öğrenildi.
Dosyayı inceleme işlemi bittikten sonra Aziz Yıldırım ile diğer sanıklarca verilen yeniden yargılama ve infazın ertelemesi kararını inceleyecek olan mahkeme, ardından dosyayı savcı Abdullah Mirza Coşkun'a gönderecek. Mahkeme, Savcı Coşkun'a, sanıkların yeniden yargılama ve diğer talepleri konusunda görüşünü soracak.
Savcı Coşkun'un görüşü sonrası ise yeniden yargılama talebi konusunda kararını verecek olan mahkemenin önünde iki seçenek bulunuyor; mahkeme ya sanıkların talebini kabul ederek yeniden yargılanmalarına karar verecek ya da onama kararına uyarak dosyayı infaz savcılığına gönderecek. Aziz Yıldırım, 2011 yılında başlayan soruşturma sonucunda 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmış ve bu karar Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından onanmıştı.
(BB)