AİHM'YE GİDECEKLER
Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde, belediyenin 'Gezi' protestoları sırasında hayatını kaybedenlerin anısını ve 'Gezi ruhunu' yaşatmak için yaptırdığı Gezi Parkı törenle açıldı. Parkın açılışının ardından İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde Mustafa Sarısülük, Ali Ayvalıtaş, Süleyman Atakan, Mahmut Yıldırım ve gazeteci Engin Baş'ın katıldığı mini panel düzenlendi.
Gezi Parkı protestoları sırasında Ankara'da hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük, Gezi Parkı olayları sırasında yaşamını yitirenlerin yakınların da adına 10 Ekim'de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuru yaptıklarını söyledi. Sarısülük, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 'yaşam hakkı, adil yargılanma hakkı ve toplanma ve örgütlenme hakkı' ile ilgili maddelerinin ihlal edildiği gerekçesiyle AİHM'e başvurduklarını söyledi. Sarısülük, "Gezi sürecinde 5 siyasal cinayet işlendi. Bu siyasal cinayetin failleri belliydi. Polisti, polisle işbirliği yapan sivil çetelerdi ve bu cinayetlerin önünü açan, teşvik eden siyasal iktidardı. 5 siyasal cinayeti de aynı anda AİHM'e götürdük. Sorumlularının ortaya çıkarılmasını ve yargılanmalarını istiyoruz" dedi.
Ali Ayvalıtaş ise, yargının failleri bulup cezalandırmaması halinde ailelerin kendilerinin hak arama yoluna gideceğini, bunun da barışçıl ve bir arada yaşama açısından büyük tehlike arz ettiğini söyledi. Mahmut Yıldırım, "Medeni'nin katilleri bellidir, saati bellidir, silahı bellidir, meydana çıkartsın" diye konuştu.
Panel öncesi açılan taziye defterine konuklar duygularını yazdı. Gazeteci Serkan Ocak'ın fotoğraflarından oluşan 'Gezi Parkı Belgeseli' izlendi.

Ahmet ERTAN/ AYVALIK,(Balıkesir),()