GAZETECİ ve yazar Çetin Yiğenoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine 5'inci kez seçilen ancak 3.5 yıl önce görevinden alınarak bir daha makamına dönemeyen Aytaç Durak'ı konu alan 'Küçük Amerika 1 - BAŞKAN' adlı kitap yazdı.
Karahan Kitabevi'nce basılan ve hemen ikinci baskısı da gerçekleştirilen 444 sayfalık monografi türündeki kitapta ANAP, DYP, AK Parti ile MHP'de siyaset yapan Aytaç Durak'ın kentsel politikalarından, hakkında açılan davalara kadar çok farklı konulara yer veriliyor. Siyaset yapma tarzı irdelenen Aytaç Durak'ın değişik fotoğraflarının da bulunduğu roman tarzındaki kitapta, kent ve ülke gündemine gelen birçok olay hakkında değerlendirmeler de yer alıyor.
RÖPORTAJA DİKKATK
Kitabın 'Kırmızı Sorular' başlığıyla verilen bölümünde ise Çetin Yiğenoğlu'nun Aytaç Durak ile tartışmalı konular üzerine yaptığı röportaj da dikkat çekiyor. Aytaç Durak'ın kendini, yaşadıkları olayları ve siyasal geçmişini anlattığı bölümlerin de ilgi topladığı kitapta, Durak'ın görevden alınmasından sonra gerçekleşen, tartışmalı başkan vekilliği seçimleri de değerlendiriliyor.  Kitapta, Aytaç Durak'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaşadığı gerilimi ele alıp yorumlarda bulunduğu bölüm de ilgi çekiyor.
KİTABI ANLATTI
Hala seçildiği göreve iade edilmeyen Aytaç Durak ekseninde Adana ve Çukurova Bölgesi'nin irdelendiği kitabın yazarı Çetin Yiğenoğlu önsözde şunları yazdı:
"Bu kitap, 'Küçük Amerika' üst başlığıyla yapılan üç dosyalık çalışmanın ilki. Kuşkusuz bu ilk çalışma, sosyolojik, ekonomik, tarihsel alanda başlı başına Adana incelemesi olmadığı gibi bir portreden, yaşam öyküsünden ibaret de değil. Bir açıdan, 5 kez seçildikten sonra görevden alınan, bugüne değin seçimle geldiği göreve iade edilmeyen Aytaç Durak ekseninde kentleşmeye, rant-rüşvet-siyaset girdabına bir yaklaşım olarak tanımlanabilir."