ANTALYA'da, Gezi Parkı ve ODTÜ direnişi sonrası tutuklanan 20 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil, 35 gündür bulunduğu cezaevindeki açık görüşte, ziyarete gelen ailesiyle fotoğraf çektirdi.
Antalya'da Gezi Parkı, Ahmet Atakan'ın öldürülmesi, 12 Eylül darbesinin yıl dönümü ve ODTÜ direnişinin ardından yapılan eylemlere katılan Ayşe Deniz Karacagil ve Murat Sezgin ile Mustafa Cihan Yılmaz, 2 Ekim günü gözaltına alındı ve aynı gün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Ayşe Deniz Karacagil, sorgusunda kırmızı fuların sosyalizmi simgelediğini içeren sorular yöneltildiğinin medyaya yansıması sonrası, 11 Ekim günü Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'nden Alanya- Mahmutlar L Tipi Kapalı Cezaevi'ne nakledildi. Murat Sezgin ve Mustafa Cihan Yılmaz ise Antalya L Tipi Cezaevi'nde kaldı.
'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçundan yargılanan Ayşe Deniz Karacagil, 35 gündür tutuklu bulunduğu Alanya Mahmutlar L Tipi Cezaevi'nde, 4 Kasım günü açık görüşte ailesiyle 45 dakika beraber oldu. Her ayın ilk haftası 45 dakikalık bir kez açık görüş, her pazartesi günü kapalı görüş ve cuma günleri de telefonla görüşme izni verilen Ayşe Deniz Karacagil'in 4 Kasım'daki açık görüşüne, babaannesi Ayşe Karacagil, babası Ömer Faruk Karacagil, annesi Nuray Erçağan, teyzesi Gülay Kaplan ve kardeşi Ekin Devrim Karacagil katıldı.
Gezi tutuklusu Ayşe Deniz ve ailesi, cezaevi uygulamaları kapsamında infaz koruma memurlarına bir de fotoğraf çektirdi.